Sju av ti bedrifter lar ansatte jobbe hvor som helst

Men det er store forskjeller mellom bransjer, viser rapport fra SSB.

69 prosent av bedrifter oppgir at de tilbyr de ansatte en bærbar enhet som gjør det mulig å koble seg til internett i jobbsammenheng. I 34 prosent av alle bedrifter har minst halvparten av de ansatte et slikt tilbud.

Det går frem av en rapport fra Statistisk sentralbyrå om bruk av IKT i næringslivet.

Småbedriftene dårligst

Det er de største bedriftene som er flinkest til å legge til rette for ansatte som vil jobbe mens de er på farten. 94 prosent av bedriftene med minst 100 ansatte har et slikt tilbud, mens bare 60 prosent av bedriftene med 10-19 ansatte tilbyr mobile enheter.

Det er også store forskjeller mellom de ulike næringene. Over 90 prosent av bedriftene innenfor informasjon og kommunikasjon, finansierings- og forsikringsvirksomhet, samt innenfor engroshandel har dette tilbudet, mens tallet ligger på under 40 prosent for bedrifter innenfor detaljhandel, samt overnattings- og serveringsvirksomhet.

65 prosent av de spurte bedriftene oppgir at de gir tilgang til generell informasjon over internett fra en bærbar enhet, mens 62 prosent oppgir at de gir tilgang til bedriftens e-postsystem. En av to bedrifter lar ansatte få tilgang til intern programvare og til å redigere bedriftens dokumenter via mobile enheter.

Les også: Du kunne brukt jobbmobilen mer fornuftig

Les også
VPN åpner for egne dingser på jobb
Les også
Vurderer å slutte om vi ikke får ta med egen mobil på jobb
Les også
Prisene faller i bedriftsmarkedet
Les også
Finn drømmejobben med mobilen
Les også
Tromsø får 4G i dag
Les også
Elkjøp: – Vi burde hatt bedre mobilsider
Les også
Norske bedrifter er mobilsinker
Les også
Du kunne brukt jobbmobilen mer fornuftig
Les også
Norge i verdenstoppen
annonse