Til hovedinnhold

Minnekortene som ordner det meste

Slik ser Pro-kortet ut på innsiden.

Eye-Fi har skapt seg et navn som produsent av trådløse minnekort, det vil si minnekort som kan overføre bildene trådløst til PC eller webserver, og nå er kortene blitt enda litt mer avanserte.

Eye-Fi X2-kortene kommer i tre utgaver, alle basert på SDHC-typen – Connect, Explore og Pro.

Connect er den rimeligste. Den gir deg 4 GB lagringskapasitet, og muligheten til å laste opp filer til for eksempel Facebook, Flickr, YouTube og en rekke andre tjenester.

Explore går hakket lenger. Den utgaven gir deg 8 GB kapasitet, og muligheten til å ”geotagge” bildene du tar – det vil si merke dem med en stedsangivelse basert på GPS-koordinater.

Pro er den mest avanserte utgaven, men også den dyreste. Den gir deg 8 GB, og alle de samme mulighetene som Explore, men kan i tillegg håndtere RAW-filer, hvilket vil være viktig for profesjonelle, samt lage ”ad-hoc” tilkoblinger til PC hvis du er for langt fra en trådløs router.

Både geotagging, RAW-støtte og ”ad-hoc PC” eksisterte allerede i fjor, og den største forskjellen på X2 og 2009-utgavene, synes dermed å være at lagringskapasiteten er økt.

Men overføringshastighetene skal også være forbedret.

Tør man å basere seg på lagring via trådløse forbindelser, kan man sette kortet til å slette filer som er overført til PC eller server. Da vil kortet kanskje aldri bli fullt, siden bildene slettes fra kortet etter hvert som de lagres et annet sted. Eye-Fi kaller dette "Endless Memory".

Les også:

Trådløs råskap fra Eye-Fi

Nye trådløse minnekort

Eye-Fi sine websider

annonse