Til hovedinnhold

Ericsson trekker seg ut av enda et samarbeid

Først kvittet de seg med mobiltelefoner, nå er det mobilbrikkenes tur.

Samsung har vært en av ST Ericssons sterkeste konkurrenter med sine Exynos-brikker. Samtidig har selskapet også vært en stor kunde. Galaxy S III Mini er en av mange modeller som er basert på NovaThor-plattformen.Foto: Samsung

Ericssons samarbeidsprosjekter har ikke akkurat gått bra for selskapet. For et par år siden solgte de seg ut av Sony Ericsson, og siden den gang har Xperia-telefonene kun båret den japanske Sony-logoen. Nå er det brikkeprodusenten ST Ericssons tur til å hilse på sparekniven.

Samarbeidet mellom svenske Ericsson og franske ST Microelectronics har ikke gått med overskudd i noen av årene siden det ble opprettet i 2008. Det til tross for at en økende mengde mobiler nå bruker selskapets modembrikker og systembrikkene kjent som NovaThor.

Har forsøkt å selge

Etter å ha forsøkt å selge samarbeidet i lengre tid ble det klart at kjøpere ikke stod i kø for å ta over tapsbedriften. Dermed går de to selskapene hver til sitt.

Hvert av de to selskapene tar med seg enkelte produktlinjer og arbeidere ut av samarbeidet. Til tross for det vil så mange som 1600 av ST Ericssons 4450 ansatte miste jobbene.

Ericsson tar med seg mobile modembrikker, og rundt 1800 stillinger fra samarbeidet. ST Microelectronics på sin side har lovet ST Ericssons kunder at produktene ikke vil forsvinne, og tar dermed med seg rundt 950 arbeidere videre.

Uvisst om nye NovaThor-brikker

Akkurat hvordan det vil gå med nye produkter, så som NovaThor L8580 som ble vist frem på årets mobilmesse i Barcelona, er uvisst. Foreløpig er det også usikkert om systembrikkene har noen fremtid når de eksisterende kundene har fått sitt. I dag sitter NovaThor-brikker blant annet i en rekke Sony- og Samsung-produkter.

En av årsakene til at det har gått så trått for brikkeprodusenten, skal være at Nokias markedsandeler har sunket. Den finske mobilprodusenten har tidligere vært en av ST Ericssons største kunder.

Les også: Med 3 GHz under panseret løper denne fra Galaxy S III

(Kilder: reuters.com)

Mer om
annonse