KickassTorrents er tilbake

Det kjente torrentnettstedet har gjenoppstått etter lang nedetid.

Piratjakten har som kjent blitt intensivert de siste årene, og blant de siste store troféene til piratjegerne var torrentnettstedet KickassTorrents. I august meldte vi at nettstedet hadde planer om å starte opp igjen, og nå melder TorrentFreak at tjenesten har gjenoppstått.

Nye KickassTorrents skal i all hovedsakelig være svært gjenkjennelig for gamle brukere av nettstedet, og bak reinkarnasjonen står flere av personene som drev den opprinnelige utgaven. Flere av de opprinnelige opplasterne skal også være på plass.

Startet med forum

Den nye versjonen av nettstedet vokste ut av et forum som grunnleggerne startet kort tid etter at tjenesten ble stengt, og som bestod av flere sentrale moderatorer og støttespillere. Denne gangen står sikkerhet i høysetet, ifølge de nye operatørene.

I skrivende stund ser det ut til at nettstedet har en del tekniske problemer, og ifølge en av moderatorene skal årsaken være en «overveldende» mengde trafikk inn til siden for øyeblikket.

Ikke bekymret

Flere av medarbeiderne bak det originale KickassTorrents er fremdeles etterlyst av amerikanske myndigheter, uten at dette ser ut til å vekke nevneverdige bekymringer blant de som nå driver tjenesten.

– KickassTorrents er et community-basert forum og en torrent-søkemotor. Det er hjertet av hvem vi er, og det vil aldri endre seg. På tross av meninger om det motsatte er torrenter ikke ulovlige, og vi er ikke vert for noe innhold. Så lenge nettstedet fortsetter å operere til punkt og prikke etter loven, begår vi såvisst ingen kriminelle aktiviteter, sa operatørene til TorrentFreak.

Det er ikke bare å være pirat: Danske nettpirater mottok «trusselbrev» i posten »

Les også
Stadig flere velger å søke anonymt med DuckDuckGo
Les også
Dette var den mest nedlastede TV-serien i 2016
Les også
Nå ønsker KickassTorrents å starte opp igjen ved hjelp av donasjoner
Les også
KickassTorrents-brukerne har funnet alternativer
Les også
KickassTorrents er nede for telling
annonse