Til hovedinnhold

Android knuser konkurrentene på mobilmarkedet

Markedsandelen har nådd nye høyder.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no/Google

Det er en kjent sak at Android i lang tid har vært overlegen når det gjelder markedsandel på mobilmarkedet, og nå viser det seg at pilene bare fortsetter videre oppover for Googles mobiloperativsystem. Det melder analysebyrået Strategy Analytics.

Ifølge byråets seneste markedsforskningsrapport nådde Android en markedsandel på 87,5 prosent i det tredje kvartalet i år. Dette skal være ny rekord.

Kun 12 prosent for iOS

328,6 millioner Android-enheter ble sendt ut til forhandlere i kvartalet, noe som er en økning på hele 10,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Apples mobiler opplever relativt markant nedgang i salget sammenlignet med Android, men enda verre er det med de øvrige plattformene.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

– Androids ledelse på det globale mobilmarkedet ser ut til å være uangripelig for øyeblikket. De lave kostnadene og den brukervennlige programvaren forblir attraktive for maskinvareprodusenter, operatører og forbrukere, sier Strategy Analytics-sjefen Woody Oh i pressemeldingen.

Denne økningen har naturlig nok gått på bekostning av hovedkonkurrenten iOS, som hadde en markedsandel på 12,1 prosent i tredje kvartal. 45,5 millioner iOS-enheter ble sendt ut til forhandlere, som representerer en nedgang på 5,2 prosent sammenlignet med tredje kvartal i fjor.

Øvrige plattformer i fritt fall

De øvrige operativsystemene opplevde en svært kraftig nedgang og har nå en markedsandel på kun 0,3 prosent. Av enheter uten Android eller iOS ble det sendt ut 1,3 millioner eksemplarer i det tredje kvartalet, som er et fall på saftige 84,1 prosent sammenlignet med samme periode i 2015.

Takket være den solide økningen til Android-plattformen gikk likevel det totale antallet mobile enheter som ble sendt til forhandlere opp med 6 prosent i den aktuelle perioden.

Det kan for øvrig være verdt å merke seg at selv om Android er knusende overlegne når det gjelder markedsandel stikker iOS-plattformen av med nesten hele overskuddet fra verdens mobilsalg, som vi meldte i mars i fjor.

Selv om Android generelt er rimeligere enn iOS finnes det unntak: Denne Android Wear-baserte smartklokken koster 80 000 kroner »

(Via CNBC)

annonse