Tek.no

Nyhet

Revolusjonerende mus fra Apple

Marius Røstad
21 Okt 2009 12:00

For i går lanserte Apple sin Magic Mouse. En mus utstyrt med trykksensitiv flate på lik linje med skjermen til iPhone. Det vil si at du kan styre langt mer enn bare enkelt og dobbeltklikk med musen. Fingerbevegelser lar deg zoome, scrolle og gå fra side til side.
Se hva som er mulig med Magic Mouse via videoene på Apples nettsider.
Endelig høyreklikk
Apple har lenge ment at det å høyreklikke er unødvendig. Den forrige musen Mighty Mouse hadde nemlig bare én stor knapp. Selskapet har jo alltid forsøkt å forenkle ting og deres fjerning av høyreknappen var et slikt grep. Riktignok har det vært mulig å ta en omvei for å få det til. Ved å trykke på musen mens Control-knappen holdes inne kommer det opp en såkalt kontekstuell meny.


Nå blir dette langt enklere. Ved å trykke i høyre hjørnet på Magic Mouse vil du få opp samme meny. Er du kjevhendt er det mulig å omdefinere dette i systemvalget i Mac OS X slik at det samme skjer ved å trykke i venstre hjørnet.
Sparer strøm
Apple Magic Mouse bruker laserteknologi og er selvsagt trådløs. I forhold til det siste benytter den seg av Bluetooth for å kobles mot maskinen. Den kan også brukes opptil 10 meter unna maskinen, for de som er ekstremt langsynte.


Den krever to vanlige AA-batterier for å fungere, men har et strømsparingssystem som fungerer sammen med Mac OS X. Dette fører til at den vil koble inn strømsparing i perioder med ingen aktivitet.
Kommer snart
Den nye Apple-musen vil komme som standard på de nye iMac-ene som ble lansert samtidig. Det er også mulig å kjøpe dem separat til eldre maskiner eller som ekstrautstyr til bærbare. Da er prisen 599 kroner.
Overraskende nok er den imidlertid ikke tilgjengelig umiddelbart. Vanlig Apple-praksis ved slike lanseringer er at det bare er å løpe til nærmeste Apple-butikk for å kjøpe, men denne er ikke tilgjengelig før i slutten av måneden.

Les også
Se de nye Apple-maskinene
annonse

Les også