Tek.no

Nyhet

HTC Sensation tar en iPhone 4?

7 Juni 2011 12:20
"Originalen" - Apple iPhone 4 ble beskyldt for å ha store antenneproblemer etter salgsstart i fjor.

Det ble stor ståhei da det ble funnet problemer med Apples antennekonstruksjon på iPhone 4 i fjor. I etterkant av "antennagate" var Apples strategi lenge å vise at konkurrerende produkter slet med de samme problemene.

Den senere tiden har det vært mye fokus på verstingtelefonene med tokjerneprosessorer og heftige skjermer. LGs Optimus 2X, Samsungs Galaxy S II og HTC Sensation har alle fått svært god omtale de fleste steder.

Todelt utvendig antenne

Nå dukker det opp påstander om at HTC Sensation lider av et problem som likner på det Apples iPhone 4 har. Bakdekselet er nemlig en aluminiumskonstruksjon med to plastinnlegg plassert på hver side. Aluminiumsfeltene rundt plastfeltene er telefonens antenner for henholdsvis Wi-Fi, Bluetooth og GSM/3G.

Også iPhone 4 har ekstern antenne, i form av et metallbånd rundt telefonen. Her kan du merke at signalet blir dårligere dersom du dekker over skillene i båndet, og det er akkurat det samme som nå påstås å skje Sensation.

Du må holde den "galt"

Grepet som skal gi HTC Sensation trøbbel vil nok ikke være like naturlig under bruk som grepet som ga iPhone problemer. Her må man nemlig dekke over mesteparten av telefonens bakside for at problemet skal oppstå.

Dermed er nok problemet begrenset i hovedsak til internettsurfing.

Det skal dessuten sies at vi aldri hadde de samme problemene i da vi testet iPhone 4 som de rapporterte om etter salgsstart i USA. Vi satte det den gang i sammenheng med den massive kritikken AT&T har hatt for avbrutte samtaler og dårlig dekning, uavhengig av telefonmodell - i Norge virker ikke disse problemene like påtakelige.

(Kilde: phandroid.com)

Les også
Galaxy S II kan ha gulnet skjerm
Les også
Datoen klar for HTC Sensation
Les også
Full dekningsstans på bygda
annonse

Les også