Til hovedinnhold

Den beste nettleseren til Android?

Dolphin 6 er ute, og den har det aller meste du trenger i en nettleser.

Alternativene for nettlesere til Android begynner å bli mange, men den nye Dolphin Browser 6-nettleseren stiller i en klasse for seg selv i våre øyne. Standardnettleseren som følger med Android er jo ganske bra i seg selv hvis du kun skal ha noe enkelt, men hvis du er avhengig av litt mer avanserte funksjoner er Dolphin Browser 6 absolutt verdt en titt.

Likner på Chrome

Her får du de aller fleste funksjonene du finner i vanlige nettlesere for PC. Det første du nok vil legge merke til er at den likner i stor grad på nettleseren Google Chrome. Dette er på grunn av hvordan fanene er satt opp. På toppen av nettleseren finner vi fanene med det velkjente plussmerket på høyre side for å åpne flere faner, noe som fungerer svært godt.

Videre finner du bokmerker på ved å dra fingerer fra venstre mot høyre. Her ligger det mange populære bokmerker allerede, og det er et godt mappeoppsett for å organisere bokmerkene.

Masse muligheter

Drar du fingeren fra høyre mot venstre finner du muligheten for fullskjerm og tilleggsprogrammer. Disse kan lastes ned raskt og effektivt samtidig som utvalget er godt. Trenger du for eksempel en nyhetsstrøm (RSS-feed) som kan brukes i nettleseren er dette installert og klart til bruk i løp av noen få sekunder.

Noe som også er nytt for denne versjonen er Webzine, og gjør i prinsippet det samme som det Flipboard gjør i iOS. Webzine er altså en ganske pen måte å fremstille informasjon fra RSS, Facebook, Twitter og andre nettsteder fra. Du får et mer magasinpreg over det hele, mer mye luft rundt teksten og det hele er veldig oversiktlig.

Les også: Ferieapps 1: Reiseguider på mobilen

Tegn deg rundt på nettet

En annen veldig stilig funksjon Dolphin Browser 6 har er såkalte "gestures" eller gester. Denne funksjonen gjør at du kan tegne en bokstav eller et tegn på skjermen som sender deg rett til en forhåndsinnstilt adresse. Du kan for eksempel legge inn at ved å tegne en "T" på skjermen vil nettleseren sende deg til Tiwtter, og det fungerer veldig bra. En morsom tilleggstjeneste som gjør det enkelt å hoppe mellom favorittsidene dine.

Så hva koster nå denne herligheten? Det er kanskje det beste av alt, den er gratis. Du får en veldig bra, om ikke den beste, nettleseren til Android helt gratis fra Android Market.Under kan du se en video av hvordan noen av disse funksjonene fungerer.

Mer om
annonse