Til hovedinnhold

Nå kommer HTCs nettbrett

I forbindelse med lanseringen av det nye flaggskipet HTC Sensation, røpet også produsenten når nettbrettet Flyer kommer på det europeiske markedet.

Hvis du synes dette virker som et spennende nettbrett kan du lage en oppføring i mobilkalenderen din den 9. mai - datoen da de første HTC Flyer-nettbrettene selges i Europa.

VIDEO: Slik blir HTC Flyer

Oppgradert fjorårsmodell?

HTC Flyer minner ganske mye om Samsung Galaxy Tab som kom på markedet i fjor, selv om den er litt oppgradert. Hovedforskjellene er at du med HTCs nettbrett får en tilhørende pekepenn som kan brukes på nettbrettet, en 1,5 GHz prosessor (enkjerne), 1 GB arbeidsminne og HTCs brukergrensesnitt Sense. Begge disse modellene har imidlertid en skjermstørrelse på 7 tommer.

Flyer leveres dessuten med Android 2.3 Gingerbread fra salgsstart - ikke 3.0 Honeycomb -, selv om Unwiredview.com hevder at du vil kunne oppdatere til den nyeste versjonen av operativsystemet etter hvert.

Andre Android-nettbrett som er rett rundt hjørnet leveres imidlertid med raske tokjerneprosessorer og 3.0 Gingerbread fra første dag. HTC Flyer vil derfor få tøff konkurranse fra blant andre Samsung Galaxy Tab 10.1, Acer Iconia Tab W500 og Asus Eee Pad Transformer med flere.

Stiv pris

Nettopp det at det kommer flere andre Android-nettbrett som på papiret virker like bra eller bedre enn HTC Flyer gjør at prisen kan virke høy. Du må nemlig ut med i overkant av 6000 kroner for dette nettbrettet.

Sjekk hvor du kjøper HTC Flyer rimeligst

Apples nettbrett iPad - med iOS-operativsystem - koster til sammenligning fra 3890 kroner (kun WiFi).

Samsung Galaxy Tab kostet også i overkant av 6000 kroner ved lansering, men nå finner du dette til under 4000 kroner. Til samme pris finner du nevnte Asus Eee Pad Transformer og Acer Iconia Tab W500.

Likevel kan det hende at Sense-brukergrensesnittet til HTC og pekepennen, samt Desire-designet, gjør HTC Flyer til et annerledes Android-nettbrett som kanskje er verdt de ekstra kronene.

Svaret får vi 9 mai.

(Kilde: Unwiredview.com)

annonse