Til hovedinnhold
NyhetNå er det forbudt å selge dette nettbrettet

Apple stopper salg av Galaxy Tab 10.1 i Europa

Samsung lider stort av patentsøksmål.

Niklas Plikk

Apples pågående patentsak med Samsung har ført til at flaggskipet Galaxy Tab 10.1 ikke får bli solgt i EU. Ifølge Apple ligner Android-nettbrettet altfor mye på iPad 2, og nå har de fått midlertidig medhold fra en tysk domstol.

Gjelder alle EU-land

Avgjørelsen som har blitt gjort av en regional domstol i Dusseldorf er gjeldende for alle land i EU, med unntak av Nederland. Dermed kan de se ut som det kan ta en liten stund før europeere får fingrene i Samsungs Galaxy Tab 10.1. Nettbrettet ansees av mange som den største konkurrenten til Apples iPad 2.

Dette er ikke første gang Samsung Galaxy Tab 10.1 er i trøbbel. Forrige uke ble salget av nettbrettet midlertidig stoppet av Apple i Australia. Avgjørelsen ble imidlertidig overstyrt, og Samsung kunne fortsette salget. Hvor lang tid det vil ta før de kan selge nettbrettet sitt i Europa er imidlertid uvisst.

Fikk ingen advarsel

Samsung kom raskt ut med en pressemelding til forsvar:

«Samsung er skuffet over rettens avgjørelse og akter å handle umiddelbart for å forsvare våre rettigheter over vår intellektuelle eiendom gjennom pågående rettssaker i Tyskland. Vi vil fortsettete å aktivt beskytte disse rettighetene i hele verden.

Beskjeden om midlertidig forføyning ble gitt uten varsel til Samsung, og avgjørelsen ble tatt uten høring eller presentasjon av bevis fra Samsung.

Vi vil ta alle nødvendige tiltak for å sikre at Samsungs innovative mobile kommunikasjons-enheter er tilgjengelig for kunder i Europa og verden rundt.

Denne beslutningen av domstolen i Tyskland påvirker på ingen måte andre søksmål levert hos andre domstoler i Europa og andre steder.»

Les også: Apple iPad 2 mistet tronen i skjermtest

(Kilde: Reuters)

annonse