Nyhet

Her er lesernes drømme-apper

Før helgen spurte vi våre lesere om å foreslå sine drømme-apper, altså hvilke apper de helst vil se i applikasjonsbutikkene fremover.

Av de mange glimrende forslagene har vi plukket ut noen av de som utmerket seg spesielt. Vinneren får en billett til App Works 02 på Latter i Oslo i morgen.

Vinnerforslaget

Redaksjonen har lagt mest vekt på hvor mange mobilbrukere vi tror vil ha glede eller nytte av appen. Vinneren av billett til App Works i morgen ble forumbruker odderik med følgende forslag:

Full kontroll på mobilbruken

En app som logger antall minutter tale og oppringninger, SMS, MMS og data, for så å koble seg til Telepriser.no, for å sjekke hvilket abbonnement som er billigst i forhold til bruk, med logg og tilbakemelding flere måneder tilbake. Der man også kan sette inn navnet på abbonementet man bruker i dag, og en oversikt om hva man kunne ha spart osv.

Denne typen tjeneste tror vi også ville blitt populær blant mobilbrukere flest, samtidig som den sannsynligvis er teknisk mulig å utvikle. Odd Erik - Gratulerer med seieren! Vi tar kontakt med deg via via e-postadressen som er knyttet til forumprofilen din.

Se også: Nettsidene til App Works 02

Flere gode app-ideer

Det kom inn mange andre spennende forslag i konkurransen vår. Her er våre fire favoritter, som premieres med hvert sitt Flax-lodd.

Festmiddag av restemat?

Forumbruker stutbok foreslo følgende:

DEN PERFEKTE MAT APP !!!! Jeg vet det finnes mange norske og utenlandske "oppskrift apps".. Men dette forslaget finnes ikke (tror jeg). Du åpner kjøleskapet, starter app-en og krysser av i app-en for hva du har av matvarer (i Kg,liter, antall osv.), og så trykker man en "Generate-button", og VIPS så finner appen frem masse fine oppskrifter du kan bruke med all den maten du HAR i kjøeskapet ( eller skuffen,fryseren etc) Den skal også komme med forslag til andre ting som du er i nærheten av å kunne lage, hvis du for eks mangler kun 2pk gjær for å kunne lage den værste bløtkaka osv. Den sier altså i fra hva du mangler. Du kan også stille inn hvor mye avvik av matvarer du vil ha at den skal søke på. Hadde helt gratinert slått an!

Mere mat på mobilen

smileyy var også inne på en mat-app, bare litt annerledes:

Min drømme-app er en mat-scanner. Du scanner strekkoden på varen, og får opp ingredienser, vekt, innhold etc. For allergikere vil den advare mot ingredienser du er allergisk mot, andre vil f.eks passe på vekten, og kjøper innenfor en viss kalori mengde. Kan også fungere som en mat-logg for å holde track på alt du putter i deg. En prissammenligningstjeneste hadde også vært fint å ha innebygget. Scanner man en cola på bensinstasjonen, kan appen fortelle deg at den er billigere på dagligvarebutikken 50 meter bortenfor. Dessverre finnes det ikke noen database for verken ingredienser, innhold eller pris. Dumme butikk-monopolistene vil ikke dele noe som helst.

Finn din firmenning

Slektsforskning er en meget populær hobby for mange nordmenn, men oftest blant de som har noen tiår med egen slektshistorie å se tilbake på. Forumbruker Prognatus synes likevel en mobilapp vil være til stor hjelp for de som driver med slektsforskning - og vi liker ideen:

En søkeapplikasjon for slektsgranskere. Den virker slik at du f.eks. taster inn et navn og så søker appen i norske og utenlandske databaser etter data (skraper nettsider som Digitalarkivet.no). Databasene er kirkebøker, folketellinger, militære ruller, skipslister, o.l. Utvikleren kunne selge søk for flere land som tilleggspakker. F.eks. Norge inkludert, men USA som tilleggspakke. Type databaser kunne kanskje også selges som tilleggspakker. F.eks. Folketellinger og kirkebøker for Norge inkludert i standardappen, og så andre som tilleggspakker. Appen bør bli tilgjengelig både for Apple og Android. Hvorfor er dette en god idé? Fordi slektsgranskere bruker mye tid på å søke på nettet og det hadde vært en stor hjelp å få en app til å søke for seg. Så mye hjelp at mange nok ville betale for en app som dette. Og det er en del slektsgranskere der ute som er potensielle kunder. Så vidt meg bekjent finnes det heller ikke noen brukbar app på dette området fra før. Hvorfor er det en dårlig idé? En god del slektsgranskere er godt voksne (og eldre) mennesker og de er vel neppe i kundegruppen som løper til butikken kjøper seg siste nytt i smarttelefoner så fort de kommer på markedet. Så her har man en forholdsvis liten kundegruppe, men i den gruppen vil en slik app være et must og de er voksne folk med god økonomi, og derfor kan man prise den høyere enn vanlige apper. Man får kanskje solgt færre apper, men til høyere pris pr. app.

Sikker som banken

Over til noe helt annet. Du har kanskje private dokumenter, PIN-koder eller bilder lagret på mobilen din, som du ikke vil at andre skal få tilgang til hvis du mister mobilen? Forumbruker -.- ("strek punktum strek") vil samle alt i en sikker app, og det kan være et godt forslag til en ny app.

Jeg kunne tenkt meg en app som er låst med en inngangskode, hvor du kan laste opp bilder, video, dokumenter, koder, notater osv. Altså lase inn alt dette i en låst, personlig app. Disse vil kun oppbevares i appen. En slags kodesafe med mulighet for lagring av mange typer filer.

De fire som vant flaxlodd kontaktes via personlig melding i forumet i løpet av uka.

Det kom inn mange flere interessante forslag, og de kan du lese i vårt forum.

LES OGSÅ: De 10 beste appene til Android og iPhone

Les også
App gjør deg klar til laksefisket
annonse