Tek.no

Nyhet

Video: Her setter svevebrettet med 1000 hesters jetmotor Guiness-rekord

«Flyboard Air» er ekte vare, og i fremtiden håper utvikleren at han bruke det til jobb.

YouTube
3 Mai 2016 17:30
annonse

Forrige måned meldte vi om den helsprø innretningen «Flyboard Air», et jetdrevet svevebrett som vakte en viss vantro første gang det ble vist frem, til tross for en video som viser brettet i aksjon. Nå har det kommet et nytt og ganske ugjendrivelig bevis på at Flyboard Air er ekte vare.

Som The Verge melder har svevebrettet nemlig satt Guiness-rekord som det lengstflyvende svevebrettet noensinne. Dermed skulle det i alle fall ikke være noe tvil om innretningens autensitet.

– Utrolig opplevelse

Rekorden ble satt i byen Sausset-les-Pins i det sørlige Frankrike etter at oppfinneren Franky Zapata tilbakela 2252 meter. Rundt 200 personer møtte opp for å bevitne rekordforsøket.

– Det er en fantastisk følelse og veldig fredfullt. Jeg åpner armene fordi det hjelper meg å kontrollere bevegelsene, men når du åpner hendene og kjenner vinden og at det ikke er noe under føttene dine – det er vanskelig å beskrive og må bare oppleves, sa Zapata etter flyveturen.

annonse

I et intervju med The Verge sa franskmannen at han drømmer om å kunne plukke opp svevebrettet og simpelthen fly til jobb, og at brettet vil kunne gi folk «overmenneskelige» egenskaper.

Innretningen har fire små jetmotorer med en effekt på 250 hestekrefter hver.

Mer
YouTube

1000 hestekrefter

Flyboard Air benytter fire jet-motorer på 250 hestekrefter hver, og drivstoffet bæres i en tank på ryggen til brukeren. Brettet skal ifølge Zapata kunne nå en maksimal høyde på 10 000 fot, cirka 3000 meter, og har en topphastighet på 150 kilometer i timen.

Franskmannen har brukt fire år på å utvikle svevebrettet, og det inkluderer algoritmene som brukes til å kontrollere vinkelen på turbinene og kraften til motorene.

annonse

Når eller om svevebrettet blir tilgjengelig for vanlige forbrukere er høyst uvisst, og avhenger formodentlig også av hvordan myndighetene og lovverket forholder seg til produktet. Under kan du se to videoer fra det ferske rekordforsøket.

Her er et noe mindre ambisiøst svevefartøy: Denne svevesykkelen fungerer, men er temmelig ustabil »

Les også
USA får sin første burgersjappe hvor hamburgerne lages av roboter
Les også
En ingeniør fra Koenigsegg bygde en «ekte» batmobil sammen med noen rike bilentusiaster
Les også
Her flyr han et svevebrett med 1000 hesters jetmotorer
Les også
Dette er trolig verdens første «ekte» svevebrett
annonse

Les også