Nyhet

Huaweis nye mobil har massiv skjerm og solid innmat

Honor Note 8 er selskapets nye monstermobil.

I mai meldte vi at Xiaomi hadde lansert en mobil med en skjerm på hele 6,44 tommer, men nå har den andre store kinesiske mobilprodusenten Huawei klasket til med en enda mer veldimensjonert modell. Det melder blant andre nettstedet Engadget.

Den nye mobilen heter Honor Note 8 og får en skjerm på hele 6,6 tommer, noe som plasserer den trygt i det øvre størrelsessjiktet blant brettmobiler.

God innmat

I motsetning til Xiaomis modell får Honor Note 8 også QHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler, noe som slettes ikke er en dum idé på en såpass stor skjerm.

Note 8 er heller ikke noen sinke når det gjelder den øvrige innmaten. Telefonen byr på Huaweis kraftige Kirin 955-brikke, som vi også finner i toppmodellen P9 og Honor V8, 4 GB minne og et batteri på høyst upåklagelige 4500 mAh.

Rimelig

Lagringsalternativene er 32 GB, 64 GB og 128 GB, og microSD-støtte er også på plass. Kameraene skilter med henholdsvis 13 megapiksler og 8 megapiksler, og både fingeravtrykkleser og USB Type-C-kontakt er på plass.

De kinesiske prisene ligger på 2300, 2500 og 2800 yuan for henholdsvis 32 GB-, 64 GB- og 128 GB-versjonene, som tilsvarer cirka 2900, 3200 og 2500 norske kroner. Mobilen er altså nok en Honor-modell som tilsynelatende gir mye maskinvare for pengene.

Honor Note 8 skal lanseres i Kina den 9. august, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Vi teste nylig Huawei P9 med Android 7: Det fungerte overraskende bra, til tross for at programvaren ikke er ferdig »

Les også
Nå settes mobilen med heldekkende skjerm i produksjon
Les også
Huawei har dratt sløret av Honor 6X
Les også
Huaweis neste toppmodell kan ha lekket – 6 GB minne og 256 GB lagringsplass
Les også
Dette er Huaweis nye billig-mobil
Les også
Huaweis nye Honor-modell får samme innmat som toppmodellen P9
Les også
Huawei Honor 5X: Dette er rett og slett latterlig mye telefon for pengene
annonse