Nå skal DJI gjøre droneflygningen din helt privat

Offline-flyvning på vei fra den store droneprodusenten.

Det å fly droner er kanskje ikke noe man vanligvis forbinder med utlevering av personlig informasjon, men gjennom mobilappene som følger med dronene gir brukerne fra seg mye informasjon, som ikke nødvendigvis er ideelt fra et personvernperspektiv. Nå skal verdens største droneprodusent ta grep.

I en pressemelding kunngjør kinesiske DJI at de er i ferd med å utvikle en løsning som lar brukere fly dronene uten noe dataoverføring mellom Internett og appene – noe som altså vil gjøre flyvningen helt privat.

Lokal datamodus

DJI kaller den nye løsningen en «lokal datamodus», og hensikten er å heve personvernnivået for folk som har lavere toleranse for deling av data. Ifølge DJI retter tiltaket seg først og fremst mot folk som bruker dronene til «sensitive» oppgaver i for eksempel næringsliv og organisasjoner, men vanlige brukere skal tilsynelatende også kunne benytte funksjonen.

Ifølge DJI kommuniserer kontrollappene deres rutinemessig over Internett for å sikre at dronene er oppdaterte når det gjelder for eksempel kart, «geofencing»-informasjon og app-versjon, samt at dronene sitter med riktig informasjon angående energikrav, radiofrekvenser og andre ting som er relatert til funksjonalitet og sikkerhet.

Kommer til alle appene

Dersom man aktiverer den nye private modusen vil disse oppdateringene altså ikke lenger skje automatisk, som igjen kan påvirke funksjonaliteten, noe som er greit å være klar over.

Droneprodusenten bedyrer at de allerede har et stort fokus på personvern, og at de ikke samler inn noe informasjon om flyloggene, bilder og video med mindre brukere selv velger å dele dette. Fokuset ble trappet opp etter at DJI ble beskyldt for å dele informasjon fra brukere med kinesiske myndigheter, noe selskapet senere benektet.

Den lokale datamodusen har vært under utvikling i flere måneder, og skal inkluderes i fremtidige versjoner av appene til mobiler og nettbrett, som blant annet omfatter DJI GO, DJI GO 4, DJI XT Pro, DJI Pilot og Ground Station Pro. Det er uvisst akkurat når oppdateringen kommer.

DJIs nyeste knøttedrone styres med håndbevegelser »

(Via Engadget)

Les også
Island er første land i Norden som tester ut dronelevering i større skala
Les også
DJI Phantom 4 Advanced: Den «proffe folkedronen» har fått en avansert utgave
Les også
DJI slipper knøttedrone som flyr av seg selv og styres med håndbevegelser
Les også
DJIs feteste forbrukerdrone blir enda bedre
Les også
DJI slipper hardhaus-drone med plass til tre kameraer
annonse