Til hovedinnhold

Google sier de har fikset feilen som satte WiFi-nettet ditt ut av spill

Ruller ut oppdatering til Chromecast og Home.

Google

Nylig meldte vi om et problem som innebærer at Googles Cast-kompatible produkter har en snodig feil som fører til brudd i WiFi-nettet. Selskapet har heldigvis vært ganske raskt på ballen, og nå er allerede en fiks på vei.

Google skriver på sine støttesider at de har identifisert feilen og at de på torsdag skal begynne å rulle ut en oppdatering som skal reparere problemet.

Selskapet presiserer at problemet hovedsakelig omfatter strømmepinnen Chromecast og smarthøyttaleren Google Home når disse brukes sammen med mobile Android-enheter på det samme nettverket.

Bug i Cast-programvaren

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ifølge Google består feilen i en «bug» i Cast-programvaren på Android-enheter, som i noen tilfeller sender ekstra store mengder data på en slik måte at WiFi-nettet rammes. Hvor stort problemet er avhenger av hva slags ruter man har, skriver Google.

Det er uvisst når oppdateringen vil nå ut til alle brukere som er rammet av problemet. Som en midlertidig løsning foreslår Google å simpelthen reboote Android-enhetene du har, altså mobil og nettbrett, og forsikre deg om at ruteren har oppdatert fastvare. Sistnevnte gjør du ved å gå inn på ruterens innstillinger, noe som varierer fra produsent til produsent.

Ruterprodusenten TP-Link var blant de første som etterforsket problemet. De kom frem til at nettverksbruddene ble forårsaket av at de såkalte mDNS-datapakkene som sendes til Google-produktene noen ganger sendes i veldig høye volum og hastigheter i løpet av en veldig kort tidsperiode hver gang enhetene vekkes opp fra søvnmodus.

I tillegg til TP-Link skal problemet omfatte rutere fra ASUS, Linksys, Netgear og Synology. De fleste produsentene har allerede sluppet egne fastvareoppdateringer til sine respektive rutere, og nå som Google også er på saken skulle problemet forhåpentligvis løse seg.

Nå har det dukket opp et annet Android-problem: Ny Android-skadevare skal være den kraftigste noensinne på plattformen »

(Via Android Police)

annonse