Nyhet

Nå lanserer Amazon sin videotjeneste i Norge

Shoppinggiganten underbyr Netflix og Viaplay på pris.

Da den gamle Top Gear-gjengen meldte overgang til amerikanske Amazon var det nok mange som umiddelbart ble skuffet. Innledningsvis gikk det sterke rykter om at også Netflix kriget om den nye serien, og til forskjell fra Amazon var Netflix tilgjengelig verden rundt på det tidspunktet. Men Amazon og The Grand Tour har vært tydelige på at strømmetjenestens tilgjengelighet skulle utvides i desember.

Massevis av innhold

Det er et forholdsvis velfylt arkiv som er tilgjengelig i Prime Video, selv om tjenesten er helt nylansert her på berget og koster vesentlig mindre enn konkurrentene.

I dag tikket pressemeldingen inn; Amazon åpner tjenesten sin for 200 land, der Norge og, vel strengt tatt så godt som alle land, er inkludert.

Det har vært noe usikkerhet rundt hva slags innhold man faktisk ville få på tjenesten, men også det ble det klarhet i i dag. The Grand Tour er selvfølgelig med, men også de andre originalseriene fra Amazon hører til.

I tillegg vil en rekke andre filmer og serier følge et nyopprettet Amazon Prime Video-abonnementet. En kjapp innlogging på tjenesten viser en forside som likner til forveksling på Netflix' både i mengde utvalg og organisering.

Med titler som Fear the Walking Dead, Justified og Gudfaren-trilogien, for å nevne noen, ser det slett ikke ut til at innholdsmangel vil være noe stort problem.

En uvanlig spenstig innholdsseksjon for Bollywood-film er også tilgjengelig.

Vil du se nærmere på innholdet før du velger tjeneste, tilbyr Amazon også en gratisperiode på én uke.

Koster under det halve av Netflix

Den store bonusen her er prisen. Skarve 2,99 dollar skal tjenesten koste de første seks månedene. Noen norsk pris er ikke inkludert i pressemeldingen, men det er snakk om drøyt 25 kroner. Deretter dobles prisen til en femtilapp, som fortsatt er vesentlig lavere enn det du kan forvente fra Viaplay, HBO eller Netflix her på berget.

En annen fjong egenskap for Prime-abonnementet er at løsningen tillater å laste ned titler til telefoner eller nettbrett ved lansering. Med det kan det se ut til at Amazon- og Blue Origin-sjef Jeff Bezos har sparket ballen godt inn i på konkurrentenes banehalvdel.

Etter mye om og men tillater også Netflix offline-avspilling nå:
Netflix gjorde det de sa de aldri skulle gjøre »

Les også
Nå får Viaplay-brukere tilgang til masse nytt innhold
Les også
Netflix gjør den nye offline-funksjonen sin enda bedre
Les også
Vi oppsummerer et år med store lanseringer og nyheter
annonse