Tek.no

Nyhet

Valves VR-kontroll byr på uvanlige egenskaper

«Knuckles» kan gi en vesentlig bedre VR-opplevelse.

Valve
23 Juni 2017 17:10

Håndkontrollene er en viktig komponent i VR-opplevelsen og noe det jobbes hardt med å forbedre. Valve, som bidro i utviklingen av HTC Vive, jobber også med sin egen VR-kontroll, og nå har de avslørt mer informasjon om produktet, melder UploadVR.

Kontrollen, som har fått navnet Knuckles, beskrives nå i nærmere detalj inne på Steam sine hjemmesider, hvor det også er lagt ut illustrasjonsbilder av produktet og en GIF-fil som demonstrerer hvordan den brukes.

Det er berøringssensorer for hver enkelt finger på kontrollens grep.
Valve

Mange berøringssensorer

Noe av det som er spesielt med Knuckles-kontrollen er at den har en justerbar stropp som gjør at kontrollen henger fest på hånden selv om du slipper taket og strekker ut fingrene. Dermed trenger du altså ikke å være bekymret for å miste den i gulvet.

Kontrollen har også en rekke kapasitive sensorer plassert på ulike steder. Blant annet er det sensorer i selve grepet som registrerer om brukeren holder fast i kontrollen eller har sluppet den, samt individuelle sensorer som registrerer hvorvidt hver enkelt finger berører kontrollen.

Ikke klar for markedet ennå

Sensorene kan også registrere graden av «krumning» på fingrene. Det er dessuten sensorer under de fysiske knappene på kontrollen som registrerer hvorvidt pekefingeren og tommelen hviler mot de respektive knappene.

Knuckles-kontrollen skal ifølge Valve ha en batteritid på tre timer og tar cirka én time å lade fullt opp. Ennå eksisterer den kun i en utviklerversjon, så det er nok høyst sannsynlig at vi vil få se en del endringer innen forbrukerversjonen av kontrollen foreligger. Akkurat når dette skjer er imidlertid ikke kjent.

Mer informasjon kan du finne hos Steam Community.

Finsk selskap skal nå har laget en VR-skjerm med helt ekstrem oppløsning »

Les også
Finsk selskap har laget VR-skjerm med like god oppløsning som øyet ditt
Les også
Samsung har laget en VR-skjerm som slår Rift og Vive ned i støvlene
Les også
Snart skal Google lansere VR-briller som ikke krever mobil eller PC
annonse

Les også