Til hovedinnhold

Dells nye PC-skjerm har både 4K-oppløsning og HDR

UP2718Q skulle innfri de fleste krav.

Kombinasjonen 4K-oppløsning og HDR begynner å gjøre seg gjeldende på TV-markedet, men innen PC-skjermer er det heller få modeller som skilter med begge. Nå har Dell gitt sitt første tilskudd til denne kategorien skjermer, med sin nye modell UP2718Q.

UP2718Q er som navnet antyder en 27-tommers modell med 4K-oppløsning, og er altså Dells første skjerm som også har støtte for HDR-teknologien, nærmere bestemt HDR10-standarden.

Masse farger

Skjermen har saftig fargegjengivelse gjennom å levere 100 prosent av fargerommene til standardene Adobe RGB, sRGB, og REC 709, samt 97,7 prosent og 76,9 prosent av fargerommene til DCI-P3- og REC2020-standardene. Totalt er over én milliard farger tilgjengelig på skjermen.

Ifølge Dell er hver skjerm individuelt kalibrerte fra fabrikk, og man kan også justere fargeparametrene selv og lagre den man foretrekker. Maksimal lysstyrke ligger på 1000 nits, som er det vanlige med HDR10-standarden.

Av andre egenskaper kommer modellen ellers med Dells ComfortView-teknologi, som skal forhindre flimring og gi en behagelig opplevelse. Designmessig opererer den nye Dell-skjermen med relativt tynne rammer.

Ikke uventet er det nye skjermen hovedsakelig rettet inn mot profesjonelle designere og andre med ekstraordinære krav, og det gjenspeiles i stor grad også i prisen. UP2718Q har en amerikanske pris på 2000 dollar, som tilsvarer cirka 17 000 kroner. Den blir tilgjengelig over dammen den 23. mai, men norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

LG lanserte også nylig en 4K-skjerm med HDR »

Les også
Dells nye laserprojektor viser et 100-tommers 4K-bilde bare ti centimeter fra veggen
Les også
Samsung lanserer ny HDR-teknologi som også tidligere Samsung-TV-eiere får dra nytte av
Les også
Nå kan du bestille OLED-monitoren fra Dell
Les også
LGs nye PC-skjerm har både 4K-oppløsning, HDR-støtte og et lekkert design
Les også
Dell slipper 8K-skjerm som kan vise én milliard farger
annonse