Tek.no

Nyhet

Slik blir IKEA-kjøkkenet i 2025

Disse smart-løsningene kan ikke komme raskt nok.

IKEA
21 Apr 2015 13:01
annonse

Mange av oss har erstattet fysiske kokebøker med oppskrifter vi raskt kan søke frem på en mobiltelefon eller et nettbrett. Det er kanskje praktisk, men ikke nødvendigvis særlig renslig – med tanke på at spesielt mobiltelefonen får bli med overalt.

Nå har imidlertid IKEA vist frem et nytt smart-konsept for kjøkkenet, melder Pocket-Lint. Konseptet går ut på å projisere oppskrifter og matlagingstips direkte på kjøkkenbordet. Det vil gjøre det helt unødvendig å krydre middagen med mikrober fra smartmobilen i fremtiden.

Det ble vist frem denne uken på Milan Design Week i Italia. Tanken er at smart-kjøkkenbordet skal komme på markedet om cirka 10 år.

Projektor viser oppskriften

IKEA ser for seg at kjøkkenbordet vil ha en stor induksjonsplate under bordplaten. Det vil si at du kan putte en stekeplate eller kaserolle rett på kjøkkenbordet, og lage maten rett på bordet.

annonse

Det mest spennende ved konseptet er likevel en projektor som skal henge over bordet. Den vil kunne vise oppskrifter direkte på bordplaten, samt foreslå hva du kan lage hvis du setter to eller flere ingredienser sammen på bordet. I tillegg kan du veie ingrediensene direkte på bordet, sette på en kjøkkenklokke, eller holde kaffekoppen din varm.

Her ser du hva de har i tankene:

IKEA har allerede lansert møbler med mulighet for trådløs lading:
La nattbordet lade mobilen din »

(Kilder: IKEA, Pocket-Lint)

annonse

Les også