Til hovedinnhold

Nå skal Spotify gi deg personlige spillelister med sommer-tema

Strømmetjenesten feirer sommeren på sin egen måte.

endermasali/Shutterstock.com

Musikkstrømmetjenestene prøver seg stadig på nye grep for å lokke brukerne, og ofte er det nye måter å generere spillelister som står i fokus. I en pressemelding kunngjør Spotify nå et nytt fremstøt for alle de sommerglade brukerne der ute.

Tjenesten har nemlig bestemt seg å feire årstiden med å lansere personlige, sommerrelaterte spillelister, kalt «Dine sommergjenhør».

Disse spillelistene skal bestå av låter som du tidligere har hørt på om sommeren. Meningen er dermed tilsynelatende å vekke en form for sommer-nostalgi hos Spotify-brukerne.

Spotify slipper også en spilleliste med de 50 populære sommerlåter fra de siste 50 årene.
Spotify

Enkel deling med venner

Kravet for å få tilgang til spillelisten er naturlig nok at man har strømmet musikk på tjenesten siden før juni måned i fjor. Listene vil ligge under «Home»-kategorien i appen på iOS og Android, og man kan også finne den ved å besøke nettsiden hos Spotify.

Spotify har for øvrig lagt inn en funksjon for enkel deling av sommerlåter med venner, som fungerer ved at man mottar et bilde på e-post med sine topp tre sommerlåter som er tilpasset til å dele direkte med venner eller på Instagram. Bildet inneholder en unik Spotify-kode som linker direkte til personens Sommergjenhør-spilleliste.

I tillegg til den personlige sommer-spillelisten har tjenesten også lansert en spilleliste kalt «50 Years of Songs of the Summer», som inneholder populære sommerlåter fra hvert år i perioden fra 1967 til 2016, altså 50 låter. Begge de to spillelistene skal være tilgjengelige nå.

Spotify har klaget på amerikanske IT-giganter: Nå tar EU grep »

annonse