Til hovedinnhold

Denne selvflyvende dronen har blitt en braksuksess

«Lily» selger i bøtter og spann og har samlet inn 300 millioner kroner i støtte.

YouTube

Kameradroner er i vinden som aldri før, og det tar ikke lange tiden mellom hver gang en ny modell dukker opp. «Lily» er navnet på en ny kameradrone som ennå ikke er lansert på markedet, men som allerede har blitt en bemerkelsesverdig stor suksess. Det melder Forbes.

Ved slutten av 2015 hadde dronen til sammen samlet inn vanvittige 34 millioner dollar, cirka 300 millioner kroner, i støtte fra finansieringsnettstedet Kickstarter og andre steder.

Følger etter brukeren

I tillegg har selskapet bak dronen, Lily Robotics, solgt hele 60 000 eksemplarer siden dronen ble lagt ut for forhåndsbestilling i mai i fjor.

Lily Robotics

Lily skiller seg fra andre droner ved at den brukes som en slags personlig fotograf. Dronen kommer ikke med fjernkontroll, men er i stedet designet for å automatisk følge etter brukeren. Dette er riktignok en funksjon man finner på andre droner, men Lily baserer seg altså kun på autonom flygning.

Dette skjer ved at brukeren bærer en egen enhet på håndleddet, som dronen orienterer seg etter. Den kan fly maksimalt 15 meter over hodet på brukeren, og har en horisontal rekkevidde på opptil 30 meter. For å sette i gang er det bare å «kaste» dronen i luften.

Full HD og 60 bilder i sekundet

Dronen er i stand til å ta opp video i 1080p-oppløsning med 60 bilder per sekund, eller 720p-oppløsning og 120 bilder i sekundet. Stillbilder tas med en oppløsning på 12 megapiksler, og digital bildestabilisering skal erstatte behovet for en vanlig gimbal.

Ellers skal produktet være vanntett, og batteritiden ligger på 20 minutter med en ladetid på to timer. De ytre dimensjonene er på 26,1 cm x 26,1 cm x 8,18 cm, og vekten er på 1,3 kilogram. Sporingsenheten som bæres på håndleddet måler 5,2 cm i diameter og har en tykkelse på 1,7 cm.

Lily kan forhåndsbestilles nå til 800 dollar, men butikkprisen vil ligge på 1000 dollar, og dronen skal slippes til sommeren. Foreløpig sender produsenten kun til USA, men det er uvisst om dette også gjelder butikkutgaven. Mer informasjon finner du på produktsiden, og se også video under.

Her er en ganske spesiell drone: Den kan du sitte i og kjøre selv »

annonse