Til hovedinnhold

Windows Phone knuser Android på batterilevetid

Test avslører store forskjeller.

Espen Irwing Swang, Amobil.no

Nettstedet Slashgear har tatt på seg oppgaven med å teste hvilket operativsystem som bruker mest batterikapasitet, Android eller Windows.

Til dette bruker de to HTC One M8-telefoner, den ene med Windows, den andre med Android. Telefonene er satt på tilsvarende innstillinger, og utfører de samme oppgavene likt.

I skrivende stund har telefonene stått på standby i litt over et døgn. Windows-telefonen har fortsatt 81 prosent igjen på batteriet, mens Android-telefonen er nede på 68 prosent.

HTC indikerer forskjell

En indikasjon på forskjellen på de to operativsystemene ligger også i spesifikasjonene fra HTC. De ser slik ut for de to telefonene:

Android HTC One M8
Brukstid: 12 timer
Standbytid: 12.2 dager

Windows HTC One M8
Brukstid: 21 timer
Standbytid: 15.5 dager

Tallene indikerer hvor lenge batteriene er ventet å vare når telefonen er i bruk, eller når den ligger på standby. Vi ser at standbytiden for de to telefonen er relativt lik, mens HTC tydeligvis opplever at Android bruker en større del av batterikapasiteten når telefonen er i aktiv bruk.

Teknologiskribent Violet Blue hos ZDNet har testet en Windows-telefon i én måned, og forteller at hun pleier å slå av Play Store på sine Android-telefoner for å forbedre ytelsen og spare batteriet.

– Telefonen har et forhold til apper som bare virker, rett og slett, skriver hun om sin Nokia Lumia 925.

En undersøkelse fra 2013 viser at kort batterilevetid er det som irriterer oss mest med mobiltelefonene våre. Dersom en produsent viser gode resultater på batterilevetid over tid, vil dette kunne være en konkurransefordel.

Vil du følge testen videre til batteriene er helt tomme, finner du den her.

Riktig operativsystem kan ha mye å si:
Dette operativsystemet lar deg se lengst på video » (Ekstra)

Kilder: Slashgear, ZDNet

annonse