Tek.no

Nyhet

Ut med dommer'n inn med dronen?

Tysk legende frykter at teknologi kan ødelegge fotball i fremtiden.

Shutterstock/Niklas Plikk, Teknofil.no
15 Des 2014 13:00

Teknologien er på full fart inn i profesjonell idrett, hvor millisekunder og millimetere skiller vinnere fra tapere. Dette gjelder også for profesjonell fotball, hvor mållinjeteknologi har blitt brukt i flere turneringer de siste par årene, samt at dommerne kommuniserer med hverandre via mikrofon.

Den tyske stopperlegenden Franz «Der Kaiser» Beckenbauer har mer innflytelse enn de fleste i internasjonal fotball. På TV-programmet Sky90 uttalte Beckenbauer at han var bekymret for at teknologi ville forandre fotballen til det verre i fremtiden, melder The Telegraph.

– Vi lever i et århundre som handler om teknologi, og vi vet alle sammen at det ikke slutter med mållinjeteknologi. Etterhvert vil vi ikke engang trenge dommere; Droner vil holde øye med alt som skjer på banen, sa Beckenbauer på tysk TV.

Fotballegenden sa videre at han er bekymret for fotballens fremtid dersom robot-droner blir innført. Han tror ikke at han vil være i live når det skjer, og sier at det opp til andre å kjempe imot en slik utvikling.

Kan dette være et nytt argument for å innføre videodømming i fotball?
Kalde dommere gjør oftere feil »

(Kilde: Sky90 via The Telegraph)

annonse

Les også