Til hovedinnhold

Se video av flysetene «ingen» vil ha

Kunne du tenkt deg å reise på denne måten?

Vi vet alle hvor trangt det kan være ombord på et fly. Knærne dine klemmes mot stolen foran, du må krangle med naboen om albuerom og hvis du må på do er du nødt til å klatre over to andre for å komme deg til midtgangen.

For et par dager siden skrev vi om det franske selskapet Zodiac Aerospace, som hevdet de hadde en løsning på problemet. De har nemlig designet et spesielt treseterdesign hvor setet til passasjeren i midten er snudd rundt, slik at vedkommende sitter ansikt til ansikt med de som sitter ved midtgangen og ved vinduet.

I første runde lanserte de bare plantegninger av setene sine, som var som var skremmende nok. Nå har imidlertid selskapet sluppet en video også, som viser hvordan setene vil fungere i praksis:

Vil du sitte baklengs?

Zodiac Aerospace kaller det nye designet både «economy class cabin hexagon» og «Project HD31», mens leserne våre ga det navn som «kvalmende» og «kvegseter». Selskapet selv hevder designet har flere fordeler:

  • Mer beinplass
  • Du slipper å krangle om armlenene
  • Bredere seter
  • Vippbare seter gjør det lettere å komme til og fra setene
Litt trangt, vel?

Men designet har noen klare ulemper også. Personen som sitter i midten må tross alt plassere føttene sine mellom to fremmede, noe som ikke nødvendigvis er så hyggelig for noen av de involverte.

Ikke minst ville øyekontakt med fremmede på flyet bli uunngåelig, noe som fort kan bli ukomfortabelt. Den som ender opp i midtsetet vil dessuten måtte sitte «feil vei» hele reisen, og det er det nok flere som vil synes er ubehagelig.

Setene har heller ikke plass til bord på baksiden, noe Zodiac Aerospace har kompensert for med en koppholder og en holder for nettbrettet ditt. Setene er imidlertid kun ment for korte turer, så det trenger ikke nødvendigvis å bli et problem.

Kunne du tenkt deg å sitte i slike seter hvis det betydde at flyturen ble billigere? Diskuter gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Vi liker denne ideen mye bedre:
Fremtidens flyseter kan få innebygd touch-skjerm og beinplass for alle »

(Kilde: Pocket-Lint)

Les også
Disse nye flysetene vil gjøre mange forbannet
annonse