Til hovedinnhold

Bøyer du strømkabelen til denne kan du være i fare

Microsoft sliter med brannfarlige ladekabler.

Vegar Jansen, Hardware.no

Microsoft melder nå på sine kundestøttesider at de tilbakekaller strømledninger til flere av sine Surface-nettbrett. Årsaken er at kablene har en feil som gjør at de blir skadet ved å bøye dem skarpt eller surre dem sammen stramt.

Selskapet har uttalt overfor blant andre ZDNet at disse skadene kan føre til overoppheting, som altså igjen potensielt kan lede til brannfare.

Gjelder tre modeller

Tilbakekallelsen gjelder kun for for strømledningene som kommer med Surface Pro, Surface Pro 2 og Surface Pro 3-enheter som ble solgt før 15. juli i fjor. Microsoft anbefaler at man avslutter bruken disse og kasserer dem snarest.

Kabelen til venstre er den eldre, farlige utgaven, mens den til høyre er den nye varianten som er trygg å bruke.
Microsoft

Det skal ikke være noen feil med strømledningen til øvrige Surface-modeller. Det er altså bare den avtakbare ledningen som kobler strømforsyningen til et strømuttak som er rammet, og selve strømforsyningen skal det ikke være noe galt med.

Gratis erstatning

Eiere av de nevnte Surface-modellene kvalifiserer automatisk for gratis erstatning av strømledningene, og Microsoft krever ingen bevis for at ledningen faktisk er blitt skadet.

Mer informasjon om tilbakekallelsen kan du lese på Microsofts kundestøtte-sider, hvor du også finner informasjon om hvordan du bestiller nye strømkabler dersom du er i besittelse av de aktuelle modellene.

Det nyeste Surface Pro-nettbrettet er altså ikke berørt: Surface Pro 4 er bedre enn forgjengeren på alle måter »

(Via AnandTech)

annonse