Nyhet

– Spotify vil begrense gratistilbudet sitt

Snart vil du miste mye musikk hvis du ikke betaler.

Spotify er under sterkt press fra musikkbransjen på grunn av deres populære gratistilbud. Kun 20 millioner av deres totalt 75 millioner kunder betaler for Premium-abonnement, og kun betalende kundene gir nok klingene mynt i kassa til å blidgjøre artister og plateselskaper. Reklameinntektene er magre, og Spotify blir derfor tvunget til å gjøre noe for å ikke miste avtalene sine.

Nå ser det ut til at en større endring er nært forestående, skal vi tro Digital Music News. Nettsiden lekker opplysninger fra fortrolige samtaler de skal ha hatt med folk som kjenner situasjonen godt.

– Skal gå glipp av noe

De ikke-navngitte kildene avslører at kommende Spotify-utgivelser vil bli lansert eksklusivt til betalende kunder, eller kun i svært korte perioder for gratisbrukerne. En annen mulighet er at gratisbrukerne for eksempel kun får tilgang til 2-3 låter på et nytt og populært album. Det vil kanskje gjøre artister som Taylor Swift, som tidligere har langet ut mot Spotify, mer fornøyd.

Spotify planlegger akkurat nå hvordan de skal gjøre det, men endringene finner trolig ikke sted før i starten av 2016.

– De vil at gratisbrukerne skal føle at de virkelig går glipp av noe, ikke bare at de tvinges til å høre reklamer, sier en av kildene til Digital Music News.

Avtaler med plateselskapene utløper

Spotify møter sterkere konkurranse fra TIDAL og Apple Music.

Spotify har dessuten et lite tidspress på seg. Om snaue to måneder utløper angivelig avtalene de har med de tre store plateselskapene, Warner Music Group, Sony Music Entertainment og Universal Music Group. Særlig de to sistnevnte plateselskapene har vært svært kritiske til Spotifys gratismodell.

Hvis avtalene ikke kommer på plass i tide, kan det naturligvis få katastrofale følger for Spotify. Konkurransen har det siste året økt betydelig med Jay-Zs overtagelse av TIDAL (WiMP) og ikke minst lanseringen av Apple Music. Ingen av dem har noe gratistilbud. Derfor kan det bety at Spotify blir nødt til å bite i det sure eplet:

– [Spotify-sjef] Daniel Ek hater tanken på det, og da mener jeg at han virkelig hater det, men det kan være han bare må føye seg, sier en annen kilde som Digital Music News har snakket med.

Hvor viktig er Spotifys gratistilbud for deg? Kommenter i forumet!

Musikkstreaming gjør at vi oppdager nye artister – og drar på konsertene deres:
Kan artistene slutte å klage på Spotify nå? »

(Kilde: Digital Music News)

Les også
Apples «Spotify-killer» har allerede 10 millioner brukere
Les også
Så mye bidrar Spotify til å redusere piratkopieringen
Les også
Kan artistene slutte å klage på Spotify nå?
annonse