Til hovedinnhold

Forsov du deg i dag? Skyld på iOS 9-oppdateringen

Irriterende bug slo av vekkerklokken til iPhone-brukere.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Nye iOS 9 ble sluppet løs på Apples telefoner og nettbrett tidligere i år. Siden har det kommet flere oppdateringer til operativsystemet, og nylig kom det to opppdateringer til. iOS 9.1 ble rullet ut for en ukes tid siden, og iOS 9.2 er sluppet som tidlig Beta-versjon. Nyhetene er i hovedsak feilrettinger, men byr også på nye emoji-ikoner og en irriterende bug som har vært med oss en stund.

Den største nyheten for iOS-brukere den siste tiden heter 3D Touch. Les mer om hvordan det fungerer i vår test av iPhone 6S »

Har du iOS-forsovet deg?

Appleinsider melder nemlig at telefoner som har blitt bedt om å oppdatere i løpet av natten har skrudd av alarmfunksjonen for mange brukere. Dermed kan det tenkes at du forsov deg i morges.

Problemet har vært med oss siden iOS 9.0.1, og det er heller ikke første gang iPhone-brukere forsover seg på grunn av programvare som ikke virker. I 2010 ble alarmen forskjøvet med én time på grunn av en bug, og noen måneder senere, ved nyttår, forsvant faste alarmer (Huffington Post) for mange brukere.

Vis fingeren, eller send en kalkun

Enten du vil sende noen en enhjørning eller en finger kan du nå gjøre det. Apples emoji-tastatur har fått mer innhold. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Alt fra enhjørninger til lett obskøne fingersignaler er blant nyhetene på Apples emoji-tastatur. Dermed skulle det nå være mulig å uttrykke seg enda mer fargerikt, enten man er sint eller diskuterer nyttårsmiddagen.

Kamerafunksjonen som tar opp videosnutter rundt stillbildene dine har nå blitt vesentlig smartere. Tidligere kunne den ta opp video mens du løftet telefonen opp av lommen, men nå bruker den bevegelsessensoren til å unngå dette.

Phonearena melder dessuten om at taleassistenten Siri nå blir i stand til å skille mellom eierens stemme og andres stemmer.

De største nyhetene kom i iOS 9

Det har ikke vært så veldig mange nyheter å finne i de siste oppdateringene, og det aller meste har altså handlet om feilrettinger. Så langt er siste virkelig store oppdatering selve iOS 9.

Her fikk vi stifte bekjentskap med 3D Touch som forutsetter den nye trykkfølsomme berøringsskjermen i iPhone 6S-modellene. En helt ny søkeside som en av hjemmeskjermene hører også til, samt ny notatapplikasjon og et tastatur som kan brukes som musefelt.

Hvilke funksjoner eller feilrettinger savner du i iOS, og har du forsovet deg på grunn av en oppdatering? Syng gjerne ut i forumtråden under.

Se vår store gjennomgang av de nye funksjonene i iOS 9 her »

(Kilder: phonearena.com, huffingtonpost.com, knowyourmobile.com, appleinsider.com)

annonse