Nyhet

Disney har gjort fargelegging mer spennende

Se 3D-figuren bli fargelagt i sanntid.

I dag eksisterer det enormt mange spennende underholdningsapper og avanserte leketøy som konkurrerer om barnas tid, og tradisjonelle saker som fargeleggingsbøker er kanskje ikke så populære lenger.

Bruker utvidet virkelighet

Disney Research har imidlertid kommet opp med en spennende måte å piffe opp fargeleggingen på. Ved hjelp av en avansert applikasjon og utvidet virkelighet, skaper de virtuelle 3D-modeller av figurene som barna tegner.

Om kameraet på nettbrettet filmer tegningen barna fargelegger, vil man se en 3D-modell av samme bilde bli fargelagt i sanntid.

Denne modellen kan være animert, og barnet kan snu den rundt og studere den fra mange forskjellige vinkler. Dermed blir aktiviteten mer dynamisk, mener Disney.

Ta en titt på videoen under:

Gjetter hvordan hele figuren burde fargelegges

Disney bruker blant annet en egenutviklet algoritme for å analysere hvordan barna har fargelagt bildet, for å sikre at hele figuren blir fargelagt på samme måte.

Appen ble evaluert i en undersøkelse med 40 deltakere, og resultatene var tydelige: En stor majoritet opplevde en økt tilknytning til figuren de fargela, mens over halvparten mente at appen gjorde fargeleggingen mer motiverende.

Teamet bak appen har publisert resultatene av undersøkelsen sin på Disney Researchs nettsider. Enn så lenge er dette et forskningsprosjekt, og ikke et produkt man kan kjøpe.

Et Disney-relatert produkt du kan kjøpe:
Vi lekte oss med Star Wars-droiden BB-8 »

(Kilde: Disney Research via Toyland)

annonse