Til hovedinnhold

Tag Heuer skal lage smartklokke sammen med Intel

Vil modernisere sin klassiske Carrera-modell.

Tag Heuer / Intel / Shutterstock

På markedet dukker det stadig opp flere produsenter av smartklokker, hvor det kanskje har vært knyttet størst interesse rundt Apples nye modeller. Forrige uke kunne vi også fortelle om at sveitsiske Alpina hadde laget en smartklokke som skulle ut på tur med Børge Ousland.

Nå hiver en av verdens største produsenter av eksklusive urverk seg inn i kampen, nemlig Tag Heuer, og med på laget har de fått med seg Intel. Første prosjekt ut blir angivelig å modernisere en gammel klassiker, melder Reuters.

Carrera skal bli moderne

Under messen Baselworld, som åpnet sine dører i dag, kunne selskapet fortelle at de har planer om å moderne sin Carrera-modell slik at den blir smarte. Til å ta seg av det praktiske rundt elektronikken som skal plasseres i urverket har Tag Heuer fått med seg amerikanske Intel.

Denne klokken skal Tag nå modernisere. Foto: Tag Heuer

Tag Heuer kan også avsløre at det ikke vil være noe på selve tallskiven som vil avsløre at den kommende varianten har blitt smartere, men at det er innmaten som vil være forskjellig. Her skal blant annet sensorer for å måle skritt og høyde plasseres.

– Folk skal ha følelsen av at de har på seg en vanlig klokke, forteller Jean-Claude Biver, direktør i Tag Heuer overfor Reuters.

Tror Apple Watch vil hjelpe markedet

Frem til nå er det primært elekronikkprodusentene som har stått bak utviklingen av smartklokker, men nå begynner også de sveitsiske produsentene å våkne til liv. Biver mener at Apples inntog på markedet bare vil øke den generelle interessen rundt klokker.

– Apple vil få yngre mennesker til å ta i bruk en klokke, og kanskje vil det gjøre at de senere vil kjøpe seg en ekte klokke, avslutter Biver.

Vi har tatt en kikk på Apple Watch:
Vi tror heller ikke de har funnet den riktige oppskriften »

(Kilde: Reuters)

annonse