Til hovedinnhold

– Google saboterer Windows Phone

Microsoft protesterer mot at Google bare får et «dask på
lanken» av amerikanske konkurransemyndigheter.

Det er ikke hverdagskost at giganten havner i en underlegen posisjon, men nå går Microsoft-direktør Dave Heiner hardt ut mot Google på selskapets egen blogg.

Årsaken er at Google-topper skal ha grepet inn personlig for å sikre at ikke Windows Phone får en fullverdig YouTube-applikasjon, men må bruke en nettleserbasert løsning. Hovedkonkurrentene til Windows Phone – Googles Android og Apples iOs – har begge fullverdige YouTube-applikasjoner. YouTube-applikasjoner er blant de mest nedlastede både Android og iOs .

– Slipper billig unna

Heller ikke på søk har Microsoft, tross iherdig innsats, klart å rokke ved Googles totale dominans. Selskapet applauderte derfor da både amerikanske og europeiske konkurransemyndigheter besluttet å granske Googles markedsmakt. .

Microsoft har tidligere måttet finne seg i flere pålegg etter tilsvarende undersøkelser. Blant annet klaget konkurrenten Netscape inn Microsofts totale dominans innenmarkedet for internettlesere for noen år siden. Siden har markedet forandret seg, blant annet takket være pålegg fra EUs konkurransemyndigheter.

Skuffelsen er derfor stor i Microsoft over at amerikanske myndigheter ser ut til å la Google slippe unna med et dask på lanken og et løfte om å forbedre seg. I Europa vil Google måtte regne med å få strengere regler å forholde seg til.

– Vi blir «scroogled»!

Heiner hevder Google til og med slipper billigere unna enn Apple og Microsoft gjorde i en lignende sak for snart et år siden.

– YouTube vil gjerne at alle deres brukere skal få en førsteklasses opplevelse. Det er bare en måned siden vi fant ut at personer høyt oppe i Google-hierarkiet skal ha gitt YouTube beskjed om å ikke gjøre dette tilgjengelig for brukere av Windows Phone, skriver Heiner på Microsofts TechNet-blogg .

Heiner gjør det klart at han ikke bare snakker for Microsoft i blogginnlegget, men også for kunder og mindre Google-konkurrenter:

– Vi blir «scroogled» over hele nettet hver eneste dag, skriver Heiner, som håper 2013 blir året Google endrer taktikk og myndighetene skjerper tonen.

Les også: – 80 prosent er gift med operativsystemet

annonse