Tek.no

Nyhet

Windows 10 leter etter pirat-spill på PC-en din

OPPDATERT: Gjelder trolig bare Xbox Live og Windows Store.

Illustrasjon: Teknofil.no
Vegard Haugen
17 Aug 2015 18:00

OPPDATERT:

De nye retningslinjene gjelder tilsynelatende bare spill og innhold som er knyttet til Xbox Live og Windows Store, skriver Windows Central.

Foreløpig har imidlertid ikke Microsoft besvart henvendelsene til Wired eller deres kilde Alphr.com om å forklare saken nærmere.

ORIGINAL:

Vi har lite å utsette på Microsofts nye operativsystem, Windows 10. Det er gratis å oppgradere til for de aller fleste, og har en rekke nye funksjoner vi setter pris på.

Microsoft har imidlertid valgt å spore og måle PC-bruken din langt mer enn tidligere. Nå melder Wired at Windows 10 kan stikke kjepper i hjulene for alle som benytter seg av piratkopierte spill og uautorisert maskinvare også.

Har du installert det nye operativsystemet, har du nemlig allerede takket ja til at Microsoft kan foreta automatiske søk etter dette på PC-en din:

sitat"«Vi kan automatisk sjekke din versjon av programvaren og laste ned programvareoppdateringer eller konfigurasjonsendringer, inklusive de som forhindrer deg fra å bruke [Microsoft]-tjenestene, spille piratkopierte spill eller bruke uautoriserte, eksterne maskinvareenheter»."

Ifølge Wired er det imidlertid uklart om de automatiske søkene også omfatter piratkopiert programvare, som Office-pakken eller Adobe Premier Pro.

Rammer pirater

Foreløpig har det ikke kommet noen rapporter om at Windows 10-brukere har fått noen av programmene sine sperret på grunn av klausulen. Dette vil etter all sannsynlighet kun ramme de som bevisst har lastet ned piratkopierte spill. Imidlertid vil kanskje «lovlydige» brukere også synes det er unødvendig og potensielt invaderende at Microsoft foretar slike automatiske søk.

De samme retningslinjene gjelder for øvrig også Windows Phone, Xbox 360 og Xbox One.

Windows 10 vet hvor du er, hva du søker på og hvem vennene dine er
Slik skrur du av sporingen »

(Kilde: Wired)

Les også
Disse innstillingene skrur jeg raskt av i Windows 10
Les også
Neste år har du nesten ikke noe valg: Microsoft nærmest tvinger deg til å laste laste ned Windows 10
annonse

Les også