Tek.no

Nyhet

Nå kan du virkelig lagre store kartutsnitt fra Google Maps

Lar deg endelig lagre dataen på minnekortet.

Aksel Edgar-Lund
10 Aug 2016 15:36

Lagring av kartutsnitt i Google Maps har vært mulig lenge, men Google har nå gjort funksjonen enda bedre.

Maps-appen har nå fått en valgmulighet hvor du kan skru på «WiFi only»-modus, slik at du kan bruke appen selv om du ikke har dekning, skriver Google på sin blogg.

Tidligere kunne du lagre et kartutsnitt offline, og så skru av mobildata eller aktivere flymodus på telefonen og fortsatt bruke kartet i de områdene du har offlinekart.

Nå kan du fortsatt ha mobildata skrudd på for resten av appene, mens Google Maps kun oppdatere kartet via WiFi eller lokal lagring. Dette er med andre ord først og fremst en måte å spare data på, uten å skru av mobildata for andre apper også.

I tillegg har Google gjort det mulig å lagre kartdata på eksternt SD-kort, slik at du ikke bruker opp dyrebar lagringsplass på selve mobiltelefonen.

Slik går du frem

På Android-mobilen din åpner du Google Maps, og velger Innstillinger fra menyen.

Nest øverst ligger valget «Bare WiFi» som du skrur på. I teksten her er det en lenke til «områdene dine for bruk uten nett».

Klikk på teksten, deretter klikker du på menyvalgsknappen til høyre, for å bestemme hvor kartdataene skal lagres.

Midt på siden velger du Innstillinger for lagring. Her kan du nå velge «SD-kort», dersom du har eksternt minnekort på telefonen din.

Når du går tilbake til «områder uten nett»-vinduet kan du klikke på «+»-ikonet nederst til høyre. Da får du opp din lokasjon, og du kan navigere kartet til et område du ønsker å laste ned.

Du kan skalere kartet, og i teksten under kartutsnittet vil du se hvor mye plass som kreves for det aktuelle kartutsnittet. Jo større område du velger utsnitt fra, desto større plass kreves for kartdataene, naturlig nok.

Nå kan du lagre kartdata på forhånd på eksternt SD-kort.

Klikk «last ned», og så gir du kartutsnittet et navn. Kartutsnittet lagres på SD-kortet ditt, og du kan velge det fra Maps-menyen «områder uten nett».

Visste du at Google Maps kan se hvor du har gått? Slik sjekker du din egen tidslinje.

Les også
Google Maps har fått en smart ny funksjon
annonse

Les også