Til hovedinnhold

– Google har ingen intensjoner om å bli en bilprodusent

Skal heller samarbeide med andre.

Google

Teknologigiganten Google har kanskje laget sin egen selvkjørende bil, men det virker ikke som vi kan se frem til å kjøpe Google-produserte biler i fremtiden.

– Google har ingen intensjoner om å bli en bilprodusent, sier sier Philipp Justus, som leder Googles satsning i Sentral- og Øst-Europa, på Frankfurt Auto Show i Tyskland.

Han mener ifølge nyhetsbyrået Reuters at Google må jobbe i partnerskap med etablerte selskapet, og påpeker at de allerede samarbeider med selskaper involvert i bilindustrien. Blant annet trekker han frem de tyske selskapene Bosch og zf friedrichshafen.

Google er allerede godt vant med å lisensiere ut Android-operativsystemet sitt til andre selskaper, så kanskje de vurderer en slik tilnærming på bilfronten også.

Har opprettet eget bilselskap

I august kom det frem at Google har stiftet et datterselskap som heter Google Auto LLC. Det ledes av Chris Urmson, som er sjef for deres satsning på selvkjørende biler.

Det er visstnok et selskap som heter Rouch som bygger Googles prototype-biler. Dette er en produsent av komponenter til sportsbiler, som har fabrikklokalene sine utenfor bilbyen Detroit – også kjent som Motor City.

Googles selvkjørende biler er ganske nusselige.

De nåværende Google-bilene er imidlertid omtrent så langt fra sportsbiler som det er mulig å komme, med sin toppfart på 40 kilometer i timen.

Ifølge de samme dokumentene skal Googles ambisjon være å gå hele veien fra forskning til ferdig produkt, men skal vi tro de ferske uttalelsene fra Philipp Justus er nok dette en prosess som vil ta ganske mange år.

Men etter lang tid der Google har brukt modifiserte Lexus-biler til å teste teknologien sin, er Googles småbiler nå å finne på offentlige veier i California.

Ifølge de som har truffet på Googles førerløse biler i trafikken kjører de veldig pent og pyntelig
– Googles biler kjører som bestemora di »

(Kilde: Reuters)

annonse