Tek.no

Nyhet

PirateBay.se blir overført til den svenske stat

En seier for anti-piratene i Sverige.

Gil C/Shutterstock.com
14 Mai 2016 09:00
annonse

Dramaet omkring det svenske torrentnettstedet The Pirate Bay har pågått i det som virker som en evighet, men ennå er det ikke over. Nå melder TorrentFreak om en ny juridisk «seier» for anti-piratene i Sverige.

En ankerett i landet har nemlig nå slått fast at de to mest kjente domenenavnene til nettstedet, ThePirateBay.se og PirateBay.se, skal overføres til den svenske staten.

Påtaleadvokat på krigsstien

Bakgrunnen for saken er at påtaleadvokat Fredrik Ingblad, som var initiativtakeren til det store raidet mot The Pirate Bay i 2014, tidligere rettet en anklage mot organisasjonen som er ansvarlig for .se-domenene i Sverige, ISS.

Fredrik Neij vil anke avgjørelsen fra retten og sier han ikke eier domenene.

Mer
Wikipedia Commons

I anklagen tok Ingblad til orde for at kontrollen over de to domenene skulle overlates til statlige myndigheter, noe han først fikk medhold i av Stockholm distriktsrett. Senere ble saken imidlertid avvist av distriktsretten, noe som gjorde at påtalemyndigheten anket saken, og fikk altså nå medhold igjen.

Ankes av Pirate Bay-medgrunnlegger

Ifølge distriktsretten er det Pirate Bay-medgrunnleggeren Fredrik Neij som er eieren av de to aktuelle domenenavnene, og at domenene derfor skal konfiskeres fra ham. Neij uttalte imidlertid overfor TorrentFreak at han ikke eier domenene.

annonse

På dette grunnlaget skal Neij nå anke avgjørelsen fra retten. Medgrunnleggeren bedyrer også at han aldri har begått brudd på opphavsretten og at han ikke lenger har noe å gjøre med driften av The Pirate Bay.

Hva som blir det endelige utfallet vil bare tiden vise, men dramaet om den kjente torrenttjenesten er altså ennå ikke over.

Mange får åpenbart ikke dårlig samvittighet av ulovlig nedlasting: Nå tror forskerne at de vet hvorfor »

Les også
Peter Sunde mener torrent-økosystemet trenger fornyelse
Les også
Nå slår The Pirate Bay-grunnleggeren tilbake mot plateselskapene
Les også
Peter Sunde er dømt til å betale 3,3 millioner kroner i erstatning
Les også
Britene trapper opp piratkrigen
Les også
Kanye West vil saksøke The Pirate Bay etter fiasko-lanseringen på Tidal
Les også
Nå kan man strømme innhold rett fra The Pirate Bay
Les også
– The Pirate Bay var verdt fengselsstraffen
Les også
The Pirate Bay har mistet hoveddomenet sitt
annonse

Les også