Tek.no

Nyhet

Nå kan Skype oversette det du sier på direkten

Slik fungerer den nye Translator-funksjonen.

YouTube
16 Des 2014 10:09

Microsofts videosamtaletjeneste Skype er i ferd med å rulle ut en ny funksjon, skriver The Verge. Nå kan den oversette samtaler i sanntid mellom spansk og engelsk. Foreløpig er den nye funksjonen begrenset til å gjelde noen få brukere, og Microsoft selv kaller det derfor for en «preview» (forhåndsvisning).

Skype Translator fungerer slik at du snakker inn i mikrofonen på engelsk eller spansk, og så får den du snakker med gjengitt det du sier at Microsofts taletjeneste, samt oversatt skriftlig på skjermen. Og visa versa.

Krever Windows 8.1 + registrering

For å teste tolk-funksjonen til Skype trenger du Windows 8.1 eller test-versjoner av Windows 10, samt at du må registrere deg og søke om å få tilgang. The Verge anbefaler at du bruker registreringskoden STVER4230 for å bli raskere godkjent.

I mai i år fikk vi en forsmak på Skype Translator-tjenesten, men da viste de sanntidsoversettelse mellom tysk og engelsk. Ved lansering er det kun mellom spansk og engelsk som er mulig. Det virker som arabisk, kinesisk (kantonesisk og mandarin), fransk, tysk, japansk, koreansk, portugisisk og russisk er språkene som Skype vil prioritere i neste omgang, ut fra registreringsskjemaet.

Skype Translator har blitt testet ut på skoleklasser i Mexico City og Washington. Microsoft benyttet selvsagt anledningen til å lage en promo-video som gir deg et innblikk i hvordan den nye funksjonen fungerer:

Snakker du bare norsk i hverdagen?
Tospråklige tenker kjappere »

(Kilder: The Verge, Tek.no, YouTube)

Les også
Nå kan mobilen din oversette samtaler til alle mulige språk i sanntid
annonse

Les også