Tek.no

Nyhet

Nå skal Apple begynne å selge strøm

Har opprettet nytt selskap som skal selge strøm fra solcellepaneler.

anyaivanova/Shutterstock.com, Apple
Eigil Knudsen
13 Juni 2016 12:21

Apple har som kjent en finger med i mye, og nå ser det sannelig ut til at giganten også skal begi seg ut på energimarkedet. Det melder blant andre nettstedet 9to5mac.

Selskapet har nemlig opprettet et nytt datterselskap kalt «Apple Energy» som skal selge overskuddsstrøm produsert ved to av sine solcelleanlegg. Informasjonen dukket opp i dokumenter sendt det amerikanske reguleringsbyrået Federal Energy Regulatory Commission (FERC).

Kommer fra to solcelleanlegg

Energien Apple visstnok skal begynne å selge produseres ved to av selskapets solcelleanlegg, hvorav det ene ligger ved Apples hovedkvartér i Cupertino, og det andre befinner seg i delstaten Nevada.

Strømmen skal blant annet selges fra et solcelleanlegg som er tilknyttet Apples hovedkvarter i Cupertino, her avbildet.
Wikipedia

I FERC-dokumentene kommer det frem at Apple oppfyller kriteriene for å selge strøm til markedspris, altså prisen som sluttbrukerne betaler, på bakgrunn av at Apple ikke er en stor aktør i energibransjen og ikke har stor innflytelse på prisene.

Kan få betydning for elbilsatsing

Energien skal altså selges til amerikanske forbrukere, men det er godt mulig at den økte energisatsingen vil få konsekvenser for andre deler av Apples virksomhet som også vil berøre forbrukere andre steder.

Som vi har meldt flere ganger tidligere har Apple trolig selvkjørende elbiler underveis, og i mai kunne Reuters melde at Apple har meldt interesse for å lage ladestasjoner for elbiler. I så fall er det ikke umulig at Apple Energy vil spille en eller annen rolle i denne sammenhengen.

Apple skal trolig lansere en egen smarthøyttaler: Den skal konkurrere med Google Home »

Les også
Denne knotten vil kanskje dukke opp på iPhone eller iPad i fremtiden
Les også
Apple skal trolig begynne å lage sine egne grafikkbrikker til mobiler
Les også
– Apple stjal ingeniørene våre
Les også
Apple-bilen kan bli basert på BMWs elbil
annonse

Les også