Til hovedinnhold

10-åring fra Finland hacket Instagram – og ble belønnet med 80 000 kroner

Svært ung hacker fant sikkerhetshull i bildetjenesten.

Chukcha/Shutterstock.com

I likhet med blant andre Google deler også Facebook ut belønninger til de som finner sikkerhetshull i tjenestene deres. Nå melder nettstedet Mashable at en sårbarhet i Instagram har blitt oppdaget, denne gangen av en usedvanlig ung «dusørjeger».

Et gutt på bare ti år fra Finland mottok nemlig 10 000 dollar, litt over 80 000 kroner, av Facebook for å ha funnet en stor feil i bildedelingstjenesten. Nyheten dukket først opp på den finske nyhetsnettsiden Iltalehti.

Gjør det mulig å slette tekst

Feilen som den unge finnen oppdaget gjør det mulig å komme seg inn på Instagrams servere og slette tekst skrevet av andre brukere. «Hackeren» demonstrerte sårbarheten ved å slette en melding på en testkonto som Instagram satte opp.

Mark Zuckerberg og kompani betaler ut «dusører» til dem som finner sikkerhetshull, og ga nylig en finsk 10-åring 80 000 kroner.
Facebook

Foreldrene til gutten uttalte overfor Iltalehti at han har funnet sårbarheter på andre nettsider tidligere sammen med broren sin, men at ingen var så betydningsfulle som denne seneste sårbarheten.

Fikk inn over 13 000 bidrag i fjor

Det ser altså ikke ut til at sårbarheten utgjør en alvorlig sikkerhetstrussel for brukerne, annet enn at den kan by på irritasjon dersom noen bestemmer seg for å utnytte den. Det er uvisst når Facebook skal rette feilen, eller hvorvidt det allerede er gjort.

Facebooks «bug bounty»-program startet allerede i 2011, og ifølge selskapets siste rapport kom det inn til sammen 13 233 bidrag i løpet av fjoråret. Kun 526 av disse var gyldige og ga en gjennomsnittlig dusørutbetaling på 1780 dollar per bidrag, cirka 14 400 kroner.

Facebook har kastet seg på VR-bølgen for alvor: Slik kan VR-fremtiden blir for Facebook-brukere »

(Via Engadget)

annonse