Til hovedinnhold

Norsk interesse for Telia Sonera

Etter at Telia Sonera var misfornøyd med budet fra France Telecom, har det vært spekulert i om Telenor også ville legge inn et bud. Nå bekrefter en veteran i Telia Sonera at det har vært interesse fra det norske mobilselskapet.

Ifølge Dagens IT sier 66-år gamle Elof Isaksson, som er representant for de ansatte i Telia Soneras konsernstyre, til Dagens Næringsliv at Telenor har vist interesse for Telia Sonera.

- Vi vet at Telenor er interesserte. Så mye vet vi, at de er interessert, sier Isaksson.

Mulighet for Telenor

Isaksson, som har jobbet for Telia i 43 år, tror definitivt at Telenor har en sjanse til å kjøpe opp Telia Sonera, ettersom førstnevnte har en bedre posisjon i markedet nå i forhold til da de prøvde å fusjonere for ni år siden.

- Så får vi se om vi får ta del i oljemilliardene denne gangen. I så fall blir det med et Telenor i en helt annen maktposisjon enn da selskapene forsøkte å fusjonere sist, sier Isaksson.

Komplisert fusjonering

For at Telenor og Telia Sonera skal komme frem til en avtale om oppkjøp, er det mye som skal ordnes. Forrige gang førte ikke forhandlingene fram, og derfor er Isaksson usikker på om det er verdt et nytt forsøk.

- Vi gjorde et forsøk med Telenor som falt på politiske grunner. Jeg vet ikke om det er verdt et forsøk til. Det er en komplisert handel, mye som må selges unna på grunn av mye overlapping. En del må ødelegges, lønnsomme deler må legges ned. Jeg har vanskelig for å se at det ikke skulle bli verditap. Skulle det bli noe så er det med et Telenor i en annen maktposisjon enn tidligere. De har lykkes godt med å skape vekst, sier Isaksson.

Mer om
annonse