Til hovedinnhold

Tre nye kameraer fra Nikon

Nikon slipper i dag tre nye kompaktkameraer, Coolpix P80, Coolpix S52 og Coolpix S52c. I kameraene har de satset på teknikk, design og nettilgang melder Nikon.
Kompaktkamera med Wi-Fi
Kameraene Coolpix S52 og S52c er identiske versjoner bortsett fra at S52c er utstyrt med Wi-Fi tilkoblingsmuligheter. Med denne skal du enkelt kunne koble deg opp til Nikon sin egen nettjeneste for billed- og videolagring, My picturetown.
Tilkoblingen gir ikke muligheter til å koble opp mot andre nettsider, men via My picturetown lover Nikon at du med enkle tastetrykk skal kunne overføre bildene til Flickr.


Coolpix S52c kommer med avrundet design og Wi-Fi tilkobling.
Både S52 og S52c kommer med tre tommer stor skjerm, ni megapiksler oppløsning, tre ganger optisk zoom og billedstabilisator. Nikon selv mener kameraene vil kunne tiltale de fleste både med henhold til det yttre utseendet og teknikken på innsiden.
- Nikons egen teknologi sikrer rask bildebehandling og betjening og S52 og S52c byr på en unik kombinasjon av stil og teknologi. Vi har sikret at den høye ytre kvaliteten på disse kameraene står i stil med de avanserte nyvinningene inni. Vi håper at fargeutvalget vil tiltale både menn og kvinner, og vi er overbevist om at de som ser etter avanserte funksjoner, vil elske Wi-Fi-funksjonaliteten i S52c., sier Kazuhiro Okano, Assistant Manager Consumer Products hos Nikon Europe, ifølge pressemelding.
S52 vil ha en veiledende pris på 2290 norske kroner mens S52c vil være hakket dyrere og koste 2690 når det kommer i norske butikker 25. april.
Kompaktkamera for de som krever litt mer
Nikon lanserer samtidig et litt dyrere kompaktkamera for de som ønsker enda høyere billedkvalitet og tilgang til flere manuelle innstillinger.


Nikon påstår P80 er kompaktkameraet som tror det er et speilreflekskamera.
Coolpix P80 vil komme med 10 megapiksler oppløsning 2,7 tommers skjerm, 18 ganger optisk zoom og alle muligheter til manuelle innstillinger som markedet krever ifølge Nikon selv.
– Coolpix P80 har alt du trenger. Kraftig zoomobjektiv, manuelle og automatiske bruksmåter og avansert teknologi. Alle som er på utkikk etter et fleksibelt kamera av høy kvalitet som også er enkelt å ta med seg, vil bli begeistret av å se resultatene, sier Okano, ifølge pressemeldingen.
Kameraet vil ha veiledende pris på 3390 kroner i Norge, og kommer i butikkene 25. april.

Mer om
annonse