Nyhet

Du kan få evig liv

Forskere jobber med mye rart og noen ting virker for utrolig til å være sant. Nå mener noen at de kan være på vei til å kunne gi deg evig liv. Så spørs det om det er noe å hige etter da.
Stanset aldringen av organ
Forskere ved Yeshiva University i New York har for første gang klart å stanse foreldelsesprosessen i et helt organ. Forskerne klarte å stanse aldringen av en muselever ved å stanse produksjonen av skadelige proteiner i organets celler. Forskerne mener funnet kan ha store konsekvenser spesielt for personer som blir rammet av Alzheimer eller Parkinson.
- Flere av disse sykdommene kommer av ødelagt protein som samles i nervecellene. Ved å bekjempe dette kan vi hjelpe disse personene til å holde symptomene på avstand over lengre tid. Hvis kroppens evne til å fjerne avfall fra cellene kan overføres til andre områder, så kan vi også forlenge folks livsløp, sier Ana Maria Cuervo som leder forskningsgruppen, ifølge ABC Science.
Mottar mye anerkjennelse
Blant forskere har det vært store debatter om hvorvidt det har vært praktisk mulig å stanse aldringen av organer. Cuervo og hennes medhjelpere har derfor fått mye oppmerksomhet for sine funn. Veien til den ekte ungdomskilden er nok likevel et stykke unna, men med dette har man kommet et steg nærmere.
Om verdens befolkning virkelig ønsker et evig liv er derimot en annen sak. De fleste vil kanskje synes det holder mer enn nok med dagens ordning.

Les også
Du kan bli Harry Potter
Les også
Advarer mot å bruke mobilen
Les også
Hjernekirurger frykter mobilen
annonse