Nyhet

Lanserer et helt rått system for ansiktsgjenkjenning

Skal ha 10x så mange punkter som iPhone X.

Kinesiske Vivo går nå nye veier for å gjøre ansiktsgjenkjenning sikrere enn dagens alternativer. Takket være en ny sensor skal telefonen måle hele 300 000 punkter av ansiktet ditt. Det er 10 ganger flere enn hva dagens iPhone X, som var først på markdet med en slik teknologi, kan skilte med, melder The Verge.

Vivo er i vinden om dagen, hvor de bare for noen dager siden lanserte den første mobiltelefonen med ekte, heldekkende skjerm.

Bør bli meget presis

Den nye sensoren fungerer ved at det sendes ut en puls av lys, og derfra beregnes det hvor lang tid lyset bruker på å treffe ansiktet og «sprette» tilbake til sensoren. Dette kalles ofte for en TOF-sensor, en forkortelse for «time of flight».

Ved hjelp av dette kan den altså tegne opp strukturen av for eksempel ansiktet ditt, takket være hele 300 000 ulike punkter.

Teknologien har fått døpenavnet TOF 3D Sensing Technology, og vil altså bli implementert i selskapets Android-baserte telefoner. Og med det blir de trolig den første produsenten som ikke bare kan måle krefter med Apples Face ID-teknologi, men potensielt også overgå den.

Kan brukes til flere ting

Men Vivo ser for seg å kunne utnytte den nye sensoren til flere ting utover ansiktsgjenkjenning.

Ifølge selskapet skal sensoren ha en rekkevidde på inntil tre meter, hvilke betyr at den kan brukes til å fange opp bevegelser og tegn – på samme måte som du gjør når du spiller med en Kinect.

De ser også for seg å kunne bruke sensoren til å scanne hele kroppen din. På den måten kan du for eksempel virtuelt prøve ut klær via mobilen, uten at du trenger å gå inn i prøverommet selv.

Vivo har laget en skikkelig råtass av en mobil:
Sjekk ut den heldekkende skjermen »

(Kilde: The Verge)

Les også
Dette er den første mobilen med ekte heldekkende skjerm
Les også
iPhone X' avanserte ansiktsgjenkjenning skal trolig snart komme på iPad også
Les også
Apple ble slått på målstreken – Denne mobilen har fingeravtrykkleseren bygget inn i selve skjermen
annonse