Til hovedinnhold

Samsungs gigantiske QLED-TV vil koste 180 000 kroner

Lillebroren koster «bare» 50 000 kroner.

Samsung

I stedet for å satse på OLED-teknologien har TV-giganten Samsung gått for sin QLED-løsning, som skal gi noen av de samme fordelene. Tidligere i år lanserte selskapet en ny toppmodell-serie med QLED-paneler kalt Q9, som blant annet kommer i en fantastisk bra 65-tommersutgave. Nå er en mye større Q9-modell på vei.

Samsung melder i en pressemelding at 88-tommersversjonen av QLED-modellene i Q9-serien er på vei til Europa. Den skal bli tilgjengelig senere denne måneden, uten at en konkret dato foreligger ennå.

180 000 kroner

TV-en er allerede tilgjengelig for bestilling på Samsungs amerikanske nettsider, hvor den har en pris på 20 000 dollar. Her blir den selvsagt enda dyrere. Den har nemlig også så smått begynt å dukke opp hos norske nettbutikker, hvor den er oppgitt med en pris på 180 000 kroner.

88-tommersversjonen av Q9 er på vei til Europa..
Samsung

Til sammenligning koster 65-tommeren 50 000 kroner i norske butikker, så vi snakker altså om et ganske betydelig prishopp for de ekstra tommene. Med 88 tommer får man da riktignok også en skikkelig stor TV, så lenge man har plass.

Den nye TV-en kommer altså med både 4K-oppløsning, HDR-teknologi og nesten rammeløst design. Da vi testet 65-tommeren i mai i år kunne vi konkludere med at det var den beste LCD-TV-en vi noensinne hadde testet, med strålende fargegjengivelse og sortnivå, samt kraftig lysstyrke.

Nanokrystaller

QLED, eller kvanteprikker som det kalles på norsk, er bittesmå nanokrystaller som har den egenskapen at de gjengir ulike farger som varierer etter størrelsen på krystallene. Skjermer og TV-er med denne teknologien bruker tynne filmer med kvanteprikker som er lagt over LCD-baklyset. Dette skal gi langt høyere fargespekter, langt bedre fargemetning og høyere lysstyrke enn konvensjonelle LED/LCD-TV-er.

Det er altså først og fremst Samsung som har satset tungt på teknologien, og i tillegg til Q9-serien lanserte selskapet også QLED-seriene Q7 og Q8 tidligere i år. Q9-serien kommer for øvrig også i en 55- og 75-tommersutgave.

I mellomtiden satser konkurrenten LG knallhardt på OLED »

annonse