Skyrim: Very Special Edition var ingen spøk

Slik spiller du det.

Spillselskapet Bethesda hadde en stappfull presentasjon på E3-messen og lanserte både Fallout 76 og avslørte at de jobber med The Elder Scrolls VI.

I tillegg viste de en morsom og selvironisk video av det fiktive spillet Skyrim: Very Special Edition, som blir spilt via smarthøyttaleren Amazon Echo:

I videoen ser man komikeren Keegan Michael-Key spille rollespillet Skyrim via stemmekommandoer til Alexa, hvor han roper ut både kommandoer for å angripe og for å spise ost, siden helsen hans har blitt så lav.

Vi trodde at det var et fiktivt spill, for hele ideen virket så absurd. Nå viser det seg imidlertid at spillet er ekte, om ikke nøyaktig som vist i videoen.

Lydspill tilgjengelig på Alexa

Skyrim: Very Special Edition er nemlig en fungerende Alexa «skill», som kan aktiveres enten via en Alexa-enhet eller via Amazons shoppingapp.

Det kan være enten en Echo eller Echo Dot, eller for eksempel en Sonos One-høyttaler med Alexa innebygd. Sistnevnte har egentlig ikke Alexa aktivert i Norge heller, men endrer du språket på både Amazon- og Sonos-kontoen til USA, bør det fungere.

Det andre alternativet er som sagt Amazons shoppingapp (søk på Amazon på App Store), hvor du får tilgang til Alexa.

Da er det bare å si «Alexa, Open Skyrim» og spillet er igang.

Og spillet... Vel, det virker en smule begrenset:

Oppdatert: Opprinnelig skrev vi at Amazon-appen ikke var tilgjengelig i Norge. Det er den. Dermed blir det betydelig lettere å spille Skyrim: Very Special Edition også i Norge.

annonse