Til hovedinnhold

I natt ble Chromecasten din bedre

Kan nå brukes til å sette opp multirom-lyd i hele huset.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I natt rullet Google ut en ny programvareoppdatering av Chromecast. Den største nyvinningen er muligheten til å bruke Chromecast-dingsen som en multiromshøyttaler, og spille av synkronisert musikk på tvers av hele hjemmet ditt.

Har du for eksempel koblet en Chromecast til TV-en i stua, en annen på en skjerm i soverommet og en Google Home på kjøkkenet, kan de nå alle spille av musikk på likt fra samme kilde.

Tidligere var dette forbeholdt de dedikerte lydversjonene av Chromecast, kalt Chromecast Audio.

Må aktiveres

Den nye funksjonen ble varslet i oktober, og er nå altså på vei ut til Chromecaster verden over. For å aktivere den allerede nå er du nødt til å aktivere Googles «Preview Program», som gir deg tilgang til nye funksjoner steget før de rulles ut bredt til alle sammen.

Dette gjør du i Google Home-appen, hvor du velger Chromecasten du vil endre og trykker deretter på innstillinger. Der kan du huke av for Preview Program.

Deretter skal du kunne legge til Chromecast til en høyttalergruppe, og spille av musikk på tvers av forskjellige enheter.

Ifølge forumet XDA Developersslet noen brukere med å få tilgang til tjenesten, men fikk det til etter å ha restartet Chromecasten et par ganger.

Når en sang spilles av på tvers av flere høyttalere i hjemmet ditt vil informasjon om sangen, albumbilde, artistnavn og sang, vises i hjørnet på TV-skjermen du har koblet Chromecasten til.

Ute etter en smarthøyttaler med god lyd?
Les testen vår av Sonos One »

annonse