Til hovedinnhold

Allerede nå kan du sette på Sonos med Google Assistent

IFTTT lar deg tjuvstarte stemmestyringen.

Sonos / IFTTT

Den anvendelige plattformen som har gjort Sonos' produkter såpass populære har stadig utviklet seg. For omtrent ett år siden satt de også stemmestyring i fokus med Sonos One – en liten og praktisk høyttaler med støtte for stemmeassistenten Alexa og lovnader om Google Assistent-støtte i løpet av 2018.

Med IFTTT har vi smarte dingser som reagerer på hverandre.
IFTTT

Mens vi venter på dette kan det være greit å få med seg at det skjer mer på den smarte siden hos Sonos. Nå har de også integrert IFTTT (If This, Then That) i plattformen.

IFTTT kan sees på som enkel «programmering» av smarte dingser som kommuniserer, der en konkret hendelse hos én enhet utløser en fast hendelse hos en annen.

Et eksempel kan være at dine smarte høyttalere automatisk skrur av all musikk dersom din smarte røykvarsler begynner å ule. Eller at robotstøvsugeren din midlertidig stopper når du tar en telefon.

Snarvei til musikk via Google Assistent

Mange venter på norsk taleassistentfunsjonalitet til Sonos One. Bilde: Niklas Plikk, Tek.no

Sonos og IFTTT-integrasjonen er i skrivende stund i en slags offentlig beta-utgave, så når vi stikker innom Sonos-siden hos IFTTT finner vi ikke så veldig mange «applets» enn så lenge.

Men ettersom Google tross alt slapp sin Assistent i Norge i går, kan vi ikke unngå å legge merke til appleten «play a favorite with Google Assistant».

Dette betyr at vi ikke trenger å vente på Google-støtte for Sonos før vi kan bruke taleassistenten vår til å sette på litt musikk eller en radiokanal. Riktignok må vi snakke til mobilen eller nettbrettet akkurat nå, men likevel.

I appleten kan du selv velge hva du skal si for å kjøre i gang en gitt favoritt på valgte høyttalere. Du kan velge hva Google Assistent skal svare også. Uttalen av ordet «Sonos» var vi ikke helt fornøyde med, men det kommer seg vel etter hvert.

Som nevnt har Sonos sagt at full Assistent-støtte skal komme i løpet av året, og da vil denne plattformen få langt flere måter å styre musikken via stemmen på. I mellomtiden kan vi leke oss litt med IFTTT, som med tiden vil åpne opp for flere måter å bruke våre smarte dingser på.

(Kilde: Sonos)

annonse