Google WiFi kan nå fortelle deg hvilke enheter i hjemmet ditt som har svak tilkobling

Nyttig funksjon på plass i ny oppdatering.

Googles rutersystem Google WiFi kom omsider til Norge i fjor høst, og vi var godt fornøyd med produktets evne til å forbedre WiFi-nettet hjemme da vi testet det. Nå melder Google om en ny funksjon til som vil løfte nytteverdien enda mer.

Google WiFi får nemlig nå en oppdatering som lar deg måle hvordan alle de tilkoblede enhetene dine yter på nettverket du har satt opp med Google WiFi.

Om du for eksempel sitter med en PC og opplever masse bufring når du strømmer video kan du dermed raskt finne ut om det området av huset du befinner deg i har dårlig dekning, for eventuelt å flytte WiFi-punktet eller enheten for bedre forbindelse.

18 tilkoblede enheter i snitt

Formålet med funksjonen er altså å sette deg i stand til å plassere både Google WiFi-ruterne og enhetene dine på en måte som optimaliserer nettverksytelsen til alle enhetene i hjemmet ditt.

Ifølge Google har det gjennomsnittlige Google WiFi-nettverket 18 tilkoblede enheter, noe selskapet mener gjør denne type tjeneste desto mer nødvendig.

Google WiFi er et såkalt mesh-system, som innebærer å bruke flere enheter for å gi deg trådløsdekning over større arealer enn det som er mulig med en enkelt ruter. Enhetene snakker sammen på en måte som gjør at enheten du bruker, for eksempel en mobil, PC eller annet, hele tiden blir dyttet til det aksesspunktet som gir deg best dekning akkurat der du befinner deg.

Produktet tilbys i pakker på én, to eller tre rutere, som har norske priser på henholdsvis rundt 1300, 3000 og 3200 kroner.

Mesh-nettverk låser deg ennå til én produsent: Snart kan du imidlertid bruke rutere fra flere ulike produsenter takket være ny standard »

Les også
I dag begynner SAS å rulle ut sin nye «super-wifi»
Les også
Nå kommer det en standard for mesh-nettverk
Les også
Google Wifi: En eksepsjonelt enkel måte å få bedre WiFi hjemme på
Les også
Google Wifi lanseres i Norge i dag
annonse