Tek.no

Nyhet

Brukere raser mot nye Snapchat

Den nye oppdateringen har ikke blitt godt tatt imot.

Niklas Plikk, Tek.no
Eigil Knudsen
14 Feb 2018 12:00

Den populære kommunikasjonsappen Snapchat fikk nylig en større oppdatering, og den har ikke blitt tatt godt imot av brukere – som nå har gått til det skritt å protestere høylytt. Det melder blant andre CBS News og The Guardian.

Etter at den nye designendringen av Snapchat-appen ble rullet ut i begynnelsen av februar har det blitt satt i gang en svær underskriftskampanje på nettstedet Change.org om å reversere appen tilbake til sitt originale design. I skrivende stund har over 770 000 personer skrevet under.

Snapchat-oppdateringen har utløst en stor underskriftskampanje, som i skrivende stund har 770 000 underskrifter.
Skjermdump

Dramatisk endring

Det nye designet av Snapchat har endret ganske drastisk på grensesnittet i appen. Den har blant annet prøvd å separere innhold mellom venner og media totalt, hvor vennesiden av appen nå viser både private snaps, meldinger og venners «My Story»-klipp.

Fanen som tidligere viste My Story-klippene til både venner og andre du fulgte, er nå et samlepunkt for både medier, kjendiser og nettsider, uansett om du har fulgt dem eller ei.

De nye endringene i Snapchat har ikke blitt godt mottatt.
Snapchat

I tillegg vil ikke Stories lenger vises kronologisk, men være basert på hvem du har mest kontakt med og hvem som kontaktet deg sist. Flere nye funksjoner som mange brukere finner direkte unyttige har også blitt lagt til, og i sum har appen rett og slett har blitt mye vanskeligere og forvirrende å bruke, ifølge mange brukere.

Krever kun tilvenning, sier Snapchat

I tillegg til privatpersoner har også kjendiser og bedrifter klaget på den nye appen. Den store burgerkjeden Burger King la for eksempel nylig ut en Twitter-melding hvor de sier at de «ikke kan fordra» den nye Snapchat-oppdateringen.

Snapchat selv ser ikke ut til å være nevneverdig bekymret for klagene. I en e-post sendt ut til flere medier sier selskapet at det kan ta tid å venne seg til store oppdateringer av denne typen, men at de håper folk vil sette pris på endringene straks de blir vant til dem.

Noen har for øvrig funnet uoffisielle veier rundt oppdateringen for å unngå endringene, men som Snapchat Support sier i en Twitter-melding er slike omveier kun midlertidige og kan resultere i permanent utestengelse fra Snapchat-kontoen.

Detaljene rundt den nye oppdateringen finner du på hjemmesidene til Snapchat Support.

Facebook skal visstnok også oppdateres: Testing av nedstemmingsknapp skal være i gang »

Les også
Snapchat lover app-endringer etter massiv klagestorm
Les også
Nytt Facebook-«virus» herjer i Norge
Les også
«Gamle» Snapchat kommer ikke tilbake
Les også
Slik sikrer du bildene og informasjonen din på nettet
Les også
Tidenes oppdatering av Snapchat er her
annonse

Les også