Tek.no

Nyhet

Bang & Olufsen slipper ny Bluetooth-høyttaler i lekker aluminiumsinnpakning

Beoplay P6 kombinerer stilrent design og 360-graders lyd.

B&O
18 Apr 2018 18:00

I en pressemelding har den danske elektronikkprodusenten Bang & Olufsen nå kunngjort et nytt tilskudd i sin serie av Bluetooth-høyttalere. Den nye høyttaleren heter Beoplay P6 og byr på mye av det produsenten er kjent for, inkludert stilrent design.

Beoplay P6 sender i likhet med flere av de andre Bluetooth-høyttalerne fra Bang & Olufsen ut lyd i 360 grader. Den er laget for å være enkel å drasse med seg rundt samtidig som den har en utforming som gjør at den står støtt når man setter den fra seg, ifølge produsenten.

Bang & Olufsen Beoplay P6.
B&O

Perleblåst aluminium

Som alltid fra den danske produsenten er det lagt stor vekt på design, og i så måte byr Beoplay blant annet på en innpakning i anodisert, perleblåst aluminium og en dobbel lærstropp som brukes til å bære høyttaleren med. Knappene på toppen er frest inn i aluminiumskabinettet.

På den tekniske siden byr B&Os nye sak på tre forsterkerkanaler som leverer 1 x 36 watt klasse D til basselementet og 2 x 30 watt klasse D til fulltoneenheten, og høyttaleren har en samlet makseffekt på 215 watt.

Den benytter digital signalbehandling som ifølge B&O skal gi effektiv strømstyring, og systemer som skal sikre at ingen deler av systemet kan bli skadet av overbelastning, uansett hva høyttaleren utsettes for. Innebygget mikrofon er også på plass.

Høyttaleren har IP54-sertifisering, som betyr at den har god beskyttelse mot støv og at den tåler vannsprut fra alle kanter, men den er altså ikke vanntett. Det innebygde batteriet er på 2600 mAh, som produsenten sier skal holde til 16 timers bruk, og lading tar cirka tre timer via USB Type-C.

Beoplay P6 blir tilgjengelig den 23. april, og norsk pris ligger på 3999 kroner. Den plasserer seg dermed et hakk under Beolit 17, men over de øvrige Bluetooth-høyttalerne fra Bang & Olufsen.

Bang & Olufsen har også heftige TV-modeller i sitt arsenal: Denne skal ha «verdens beste» TV-lyd – nå er den pyntet med eiketre »

Les også
Dette er IKEAs første høyttaler
Les også
Denne skal ha «verdens beste» TV-lyd – nå er den pyntet med eiketre
Les også
Bose SoundSport Free: Om du kan leve med utseendet får du et meget solid par trådløse øreplugger
annonse

Les også