Til hovedinnhold

REDs steindyre mobil med holografisk skjerm vises frem i ny video

Endelig har vi fått sett mer av Hydrogen One.

YouTube

For ikke lenge siden meldte vi at RED, selskapet mest kjent for kameraprodukter av høy kvalitet, skulle lansere en mobiltelefon med holografiske egenskaper kalt Hydrogen One. Nå har mobilen blitt vist frem i all sin prakt.

Det er YouTube-kanalen MKBHD som fikk besøke RED for en eksklusiv kikk på en knippe protyper, hvorav én visstnok skal ligge svært nær den endelige forbrukerversjonen når det gjelder design.

Kevlar og egen videoknapp

Forsiden av mobilen.
YouTube

Mobilen har en en 5,7-tommers skjerm og buede, ergonomiske grep på sidene. Materialvalget er ganske uvanlig, men metall i midten og det slitesterke materialet kevlar øverst og nederst.

Ellers har mobilen en dedikert knapp for videoopptak som trolig også kan brukes til fotografering, og USB Type-C og hodetelefoninngang er på på plass på bunnen. Ikke minst har mobilen også metallpinner nederst på baksiden som skal brukes til moduler, slik vi har sett i andre mobiler som Moto Z.

Den holografiske skjermen funker, men trenger forbedring

Slik ser den nye mobilen ut.

Når det gjelder den mest interessante egenskapen, den tredimensjonale holografiske skjermen, ble denne demonstrert på en separat prototype. MKBHD hadde dessverre ikke tillatelse til å vise denne funksjonen frem, men kunne bekrefte at teknologien var imponerende, selv om den trenger tekniske forbedringer.

RED har allerede sagt at denne skjermen kan vise tredimensjonale bilder du kan se på fra ulike vinkler – uten briller eller annet ekstrautstyr, og lar deg veksle sømløst mellom vanlig 2D-innhold, holografiske bilder og stereoskopisk 3D-innhold. Utover dette foreligger det ennå ingen flere tekniske detaljer, da mobilen ennå er på et tidlig utviklingsstadium.

Blir dyr

Hydrogen One skal lanseres i løpet av første kvartal neste år og kommer i en aluminiumsvariant og en titanutgave. Aluminiumsvarianten har en amerikansk pris på 1195 dollar, mens titanversjonen koster 1595 dollar. Det tilsvarer omtrent 10 000 og 13 500 kroner, før moms og avgifter. Dermed er det ikke utenkelig at vi snakker om norske priser på henholdsvis 12 000 og 16 000 kroner, eller kanskje enda mer.

LG har sluppet «miniversjon av G6: Så mye koster LG Q6 »

annonse