Tek.no

Nyhet

Fra mobil til mobil

Iris Andersson
22 Nov 2007 12:00

Litt av problemet med å bruke backup og synkroniseringprogrammer fra mobilprodusenten, er at det ikke er fullt så enkelt å overføre data til en mobil av en annen produsent. Det er heldigvis mer enn én måte å synkronisere på.

Les mer:

-Smart backup fra mobil til mobil
- Ta backup med laderen
- Telenor lanserer Mobil Backup

Med samme merke
Dersom du ønsker å overføre data fra en SE(Sony Ericsson)-mobil til PC-en og/eller en annen SE-mobil, bør du sjekke MyPhoneExplorer. OBS: Her trenger du Bluetooth-kobling til mobilen. Det er et lite, genialt gratisprogram som vi har skrevet test av her.
Du kan også komme til å trenge et slikt synkroniseringsprogram dersom du ønsker å ta vare på for eksempel bilder og lydfiler. Sannsynligheten er stor for at mobilen forsvinner eller blir ødelagt.
-Fra Nokia til Nokia kan du gjøre ved hjelp av Nokia Suite. Her finner du nyeste versjon.
-Fra LG til LG trenger du synkroniseringsprogram som du laster ned fra denne siden
-Fra Samsung til Samsung trenger du program herfra.
-For smartmobiler med Windows Mobile trenger du ActiveSync

Fra den ene til den andre

Skal du derimot overføre mellom mobiler fra forskjellige produsenter kan du bruke Zyb. Dette er en gratis webtjeneste som lar deg laste opp og lagre alle kontakter, kalenderen og bilder, slik at du alltid har en kopi tilgjengelig på nett. Nettsiden kan også importere din Google-kalender dersom du har det. Du kan videre bruke profilen din som et sosialt nettverk der du kan dele for eksempel bilder med venner og kollegaer, i tillegg til å sende gratis SMS. Tjenesten har dessverre ikke full støtte for Samsung per idag.

Vi oppretter først en profil på www.zyb.com (”sign up now!” på høyresiden). Om du får spørsmål om det, anbefaler vi å IKKE dele kontaktinformasjon om andre du har på lista di, for å hindre misbruk av personlig informasjon. Etter å ha opprettet profilen, klikker du "Sync my phone". Så følger du instruksjonene du får opp på skjermen, for å synkronisere data med Zyb-nettstedet. Her registrerer du mobilen du ønsker å kopiere data fra (den "gamle" mobilen din). Her trenger du ikke engang å finne ut hva modellnavnet til mobilen er, for nettstedet har en bildeoversikt over alle mobilmodellene.

Overføring til ny mobil

Om du er innlogget, står det øverst mot høyre "Phone" og det er herfra vi kan overføre kontakter og annen informasjon til den nye mobilen. Klikk på ikonet med en mobil og et plusstegn. Så velger du den "nye" mobilen din. Her trenger du også bare å følge instruksjonene.

Her legger vi til vår ene mobil, Nokia N93i. Vi får tilsendt et automatisk oppsett ved å skrive inn telefonnummer (husk å taste inn +47 foran). Oppsettet mottas og vi installerer med pin-kode 1234. Så taster vi enkelt "Ja" for å installere.

Programmet er nå installert og arkivert under "Filbehandling" og "Programmer". Herfra kan du åpne programmet når som helst, og synkronisere opp mot zyb-nettstedet. Helt uten bruk av PC.

Andre alternativer

Dersom du er Telenor-kunde, kan du også benytte deg av tjenesten Mobil Backup. Denne lettvinte tjenesten er gratis den første måneden, men beholder du tjenesten betaler du litt under ti kroner i måneden.
Synes du fremdeles dette er for mye styr? Les mer om apparatene som gjør at du kan overføre kontakter helt uten å være i nærheten av en PC;
Backupladeren og Backup Pal.

annonse

Les også